WIJDEMEERSE WEBKRANT
OCW en OKL samen verder
Wijdemeren, ma 30 september 2013

Het Ondernemers Collectief Wijdemeren (OCW) en de Ondernemers Kring Loosdrecht (OKL) treffen voorbereidingen om te gaan fuseren.

De beide ondernemersverenigingen waren ooit al gefuseerd. Op 27 juni 2001 werd in een persconferentie aangekondigd dat de diverse ondernemersverenigingen uit Loosdrecht, Nederhorst den Berg en 's-Graveland op zouden gaan in het OCW. Op 1 juli 2001, een half jaar voor de herindeling, werd bekend dat Jan Goudberg, toen nog burgemeester van Nederhorst, voorzitter zou worden van het OCW. Ook de drie afzonderlijke Dorpsbelangenpartijen van de drie kernen ondersteunden de oprichting van het OCW.

2003: OKL weer eruit

Op 12 november 2003 maakte de OKL bekend dat men de contributie van het OCW te hoog vond. Daarom viel het besluit om per 1 januari 2004 weer uit het OCW te stappen. En zo kon het gebeuren dat het gemeentebestuur de afgelopen tien jaar te maken had met twee verenigingen, twee standpunten en twee voorzitters. Jan Goudberg voor het OCW en de afgelopen jaren Wim Lorjé (uit Nederhorst!) voor de OKL.

Meer invloed

Het besef is doorgedrongen dat men met één ondernemersvereniging meer invloed kan uitoefenen. Net zoals Dorpsbelangen Loosdrecht indertijd eerst samen met de andere DB's één fractie vormde, zich later afsplitste, maar uiteindelijk toch terugkeerde in Dorpsbelangen (Wijdemeren), zo onderzoeken de ondernemersverenigingen ook een fusie.

Ledenvergaderingen

OCW en OKL houden binnenkort ledenvergaderingen waar de resultaten van het onderzoek naar samenwerking en/of fusie besproken worden. Als de beide ledenvergaderingen accoord gaan, dan wordt er in november een gezamenlijke vergadering belegd om over de planning en de statuten van de gezamenlijke vereniging te praten.

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief