WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wegen Vrij!
Oud Loosdrecht, za 28 september 2013

Cor Lam uit Oud Loosdrecht reed over het Noordereinde en hoorde donderdagavond de raadsvergadering aan. Alle doorgaande wegen zijn voor en van ons allemaal, vindt hij.

ingezonden brief

Wegen Vrij!

Niets meer en niets minder. Wat een oeverloos toneelspel gisteravond weer.

Vanmorgen tijdens m’n rit heen en terug naar Bussum dacht ik weer:
Waarom bij de vaartwegen meer zorg voor bewoners dan in de rest van de gemeente? Belachelijk. Het wegennet is als totaal noodzakelijk om ons allen, zonder onzinnige beperkingen, vrij van A naar B te kunnen verplaatsen. Zeker veel gebruikte en noodzakelijke doorgaande wegen zijn er niet alleen voor de aanwonenden maar ze “zijn ook van” degenen die er noodgedwongen gebruik van moeten maken. Die verkeerd geparkeerde auto was toch al een aanwijzing dat dit niet goed zou vallen? En toch bloembakken plaatsen. Al die niet begrote kosten zonder maximum, nog steeds, worden toch weer gewoon ten laste van ALLE WIJDEMEERDERS gebracht.

En wat te denken van al die mensen, van buiten onze gemeente, die ook noodzakelijk van de doorgaande wegen gebruik willen maken zonder tientallen km’s om te moeten rijden ten behoeve van verwende klagers. Dat willen wij toch ook niet?
Hulpdiensten met langere aanrijtijden, ach ze gaan meestal naar een ander……..
Daar moet je zeker niet mee aankomen bij de eigengereid over komende aktiegroepen. De houding van de wethouder hierin raakt ook kant noch wal: hij houdt alle gegevens voor zich, zelfs voor ONZE vertegenwoordigers binnen deze huidige schijndemocratie van Wijdemeren.

Zelf wat aan doen? Daar ben ik de afgelopen 35 jaar al enkele keren op stukgelopen: eerlijkheid wordt in de volksvertegenwoordiging afgestraft, net als verantwoorde openheid. Lang heb ik daarom gewacht met deze mening uit een andere hoek van de gemeente. Ellenlange discussies zijn zeker niet mijn doel. Wel hoop ik op een verantwoord en helder besluit waarbij alle wegen gelijk en eerlijk worden beoordeeld en behandeld met oog voor alle gebruikers. Er zijn nog zoveel vergelijkbare doorgang verlenende wegen waar het verkeer ook is toegenomen en regelmatig beangstigende vormen aanneemt. En die voorgestelde flitscamera kan prima werken, burgemeester, als men ervan op de hoogte is. Dat is voor m’n deur bewezen. Welke argumenten ook: ze bestaan, zijn wettelijk geaccepteerd en over kosten stappen jullie helaas steeds weer zomaar heen bij de eigen stokpaardjes, nu dan ook maar een keer. Ruil de bloembakken erop in!

Cor Lam,
Oudloosdrechtsedijk,
Oud Loosdrecht

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief