WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Buitenplaatsen en Paddenstoelen
's-Graveland, za 28 september 2013

Natuurmonumenten organiseert in oktober een Herfstwandeling met lunch langs de 's-Gravelandse Buitenplaatsen en een Herfst-paddenstoelen wandeling.

persbericht

Pracht en praal van de herfst op de ‘s-Gravelandse Buitenplaatsen

De bladeren dwarrelen in de kleuren rood, oranje en bruin langzaam naar beneden. De herfst is begonnen en er zijn overal kastanjes, beukennootjes en paddenstoelen te vinden. De herfst is één van de mooiste tijd van het jaar om te genieten van de
’s-Gravelandse Buitenplaatsen. Daarom organiseert het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten onderstaande activiteiten voor volwassen.

Paddenstoelen in overvloed

De ’s-Gravelandse Buitenplaatsen, zijn in de herfst een waar paddenstoelenparadijs. Vooral in de herfst laten paddenstoelen zich goed zien. Ze komen in alle soorten, maten, kleuren en geuren voor: voor de een moet je op de knieën en voor de ander hoef je alleen maar je neus te volgen.
Op zondag 6 en zondag 13 oktober van 11.00 tot 13.00 uur is er onder leiding van een gids een prachtige herfstwandeling. Wandel mee en ontdek ze allemaal!.
Kosten: leden Natuurmonumenten € 5,- en niet-leden € 8,-.

Herfstwandeling met lunch

's Ochtends wandel je over de landgoederen Schaep en Burg, Boekesteyn en Bantam waar natuur en cultuur samenkomen. De boswachter leidt je langs landhuizen, parkachtige bossen, slingerende paden en waterpartijen. Dan is het tijd om te genieten van een heerlijke biologische lunch bij de Serre op tuinderij Land en Boschzigt. De wandeling gaat verder langs de open weilanden en dichte bossen van Hilverbeek en Spanderswoud. De tocht eindigt weer bij het bezoekerscentrum.
Wanneer: vrijdag 25 okt 2013 - 10:00 uur tot 15:00 uur. (Voor meer data kijk op onze site.)
Kosten: Leden Natuurmonumten € 22.50 en Niet-leden € 27.50

Startpunt en reserveren

Deze excursies starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. In verband met het beperkt aantal plaatsen is het nodig om vooraf te reserveren. Dit kan via Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, T (035) 656 30 80, de ledenservice van Natuurmonumenten, T (035) 655 99 55, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief