WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GGD Vaccineert Maandag
Wijdemeren, wo 25 september 2013

Maandagmiddag vaccineert de GGD negenjarigen uit de Hilversumse Meent, Naarden, Bussum, Ankeveen, Breukeleveen, Kortenhoef, 's Graveland en Nederhorst den Berg.

persbericht

GGD vaccineert 1000 negenjarigen uit de regio

Maandagmiddag 30 september aanstaande vaccineert de GGD negenjarigen uit de Hilversumse Meent, Naarden, Bussum, Ankeveen, Breukeleveen, Kortenhoef, 's Graveland en Nederhorst den Berg.

Het betreft voor deze kinderen de laatste herhalingsprikken tegen difterie, tetanus en polio (DTP) en tegen bof, mazelen en rode hond (BMR). Beide inentingen worden op hetzelfde moment gegeven, in iedere arm één. Sporten en spelen na de prikken is aanbevolen; veel bewegen, vooral de armen is goed en voorkomt stijfheid. De prikken worden ’s middags gegeven in Sporthal de Lunet aan de Amersfoortsestraatweg 16 in Naarden.

De GGD ziet tijdens drie vaccinatiemiddagen, verdeeld over het jaar, ongeveer 3000 kinderen en hun ouders. Om lange wachtrijen te voorkomen, roept de GGD alle kinderen in een strak tijdschema op. Als de ouders zich aan de afgesproken tijd houden, dan blijven de rijen kort.

Er is voor één centrale locatie gekozen, omdat Sporthal de Lunet centraal gelegen is en zowel met het openbaar vervoer als eigen vervoer goed te bereiken is.

Ouders uit genoemde gemeenten met kinderen die geboren zijn in 2004 hebben inmiddels een uitnodiging thuisgestuurd gekregen. De oproepkaarten én het vaccinatieboekje dienen meegenomen te worden. Voor meer informatie zijn de volgende websites te raadplegen:

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief