WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Infoavond Belt Groenewoud
Kortenhoef, do 31 oktober 2013

Gisteravond werd voor de raad en fractieassistenten een informatieavond georganiseerd over het project Groenewoud, de door Afvalzorg af te dekken belt in Kortenhoef.

(Update 1 november, 10.46: Wethouder Jaap van Waveren deelde gisteravond aan ons mee dat de bewonersvereniging VBEKC een nieuwe voorzitter schijnt te hebben. Erik Greve (Canneburgerweg) droeg het stokje over aan Frits den Hartog (Emmaweg).)


Links voorzitter Ria Hennis en wethouder Jaap van Waveren met ambtelijke ondersteuning.
"In de klas" de aanwezige raadsleden en fractieondersteuners.
Op de rug gezien medewerkers van Afvalzorg B.V. en Goudappel Coffeng.

De status van de avond was niet geheel duidelijk. Een enkel raadslid vroeg ons hoe de WWK wist dat de avond gehouden werd. Een tweede vroeg zich af of de avond besloten was of niet. De raadsgriffier verzekerde ons dat de avond openbaar was. Hoe dan ook, de avond stond niet in de agenda van het raadsinformatiesysteem, maar wel op de site van het project Groenewoud. (De avond staat nu wel in het raadsinformatiesysteem... red. WWK) De avond stond ook in de eigen agenda van de WWK, al konden wij niet meer achterhalen hoe die erin was gekomen.


De carroussel langs de tafels.

De avond had het karakter van een pure voorlichtingssessie. Eerst gaf de firma Afvalzorg een presentatie over het project Groenweoud en het Masterplan. Aansluiten konden de raadsleden zich verspreiden over verschillende tafels waar zij vragen konden stellen over alle aspecten die met het project te maken hebben. Over de woningen, over het verkeer, over de monitoring van de belt na het afdekken, over duurzaamheid, over de procedure en het bestemmingsplan en wat al niet meer. Van die gelegenheid werd enthousiast gebruik gemaakt.


V.l.n.r. Martin Vuyk (VVD), Patricia Mossinkoff (D66),
Nanne Roosenschoon (D66) en een medewerker van Afvalzorg B.V.

Knelpunt Emmaweg-Fase 2

Na afloop vatte wethouder Jaap van Waveren samen dat het hier om een prachtig plan gaat. Wel verklaarde hij dat er nog even gekeken moet worden naar de verkeersafwikkeling op de Emmaweg in Kortenhoef, temeer omdat daar binnen afzienbare tijd in het kader van fase 2 bloembakken zullen worden geplaatst. Hij kondigde aan dat hij nog met de bewoners van de Emmaweg, die niet enthousiast zijn over de verkeersplannen, in gesprek gaat, waarbij hij zal worden bijgestaan door de voorzitter van de VBEKC, Erik Greve.

Het project Groenwewoud zal nog een bestemmingsplanprocedure doorlopen.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief