WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nederhorst hield de Adem in
Nederhorst den Berg, wo 23 oktober 2013

Zondag rond middernacht hield Nederhorst de adem in. Anderhalf uur cirkelde een poltiehelikopter dicht boven de huizen. Twee inbrekers op de vlucht werden gezocht.

Onrustig

Het is een onrustig gevoel als er een helikopter boven je huis hangt die met zoeklichten de omgeving afzoekt. Zeker als je geen idee hebt wat er aan de hand is. Dat overkwam een groot aantal Bergers afgelopen zondag tussen half twaalf en één uur de volgende ochtend. Familie werd gebeld met de vraag of die soms wisten wat er aan de hand was. Ook werd er geGoogeld op politie, politiehelikopter en nog wat verwante zoektermen. Dat leverde iets op. Op Twitter was te lezen dat het een politiehelikopter was die gevluchte inbrekers zocht. De gedachte dat er zich in jouw achtertuin mogelijk een inbreker schuil houdt was niet echt geruststellend. Wat later twitterde de politie Gooi en Vechtstreek dat een vluchtauto was aangetroffen.

Goede samenwerking

Iets later kwam de tweet dat één inbreker in de kraag was gevat op de Uiterdijkse Hof nabij de velden van de voetbalvereniging. Hij verborg zich onder een kruiwagen. De zoektocht naar nummer twee ging door tot één uur. Rond die tijd werd ook de tweede inbreker ingerekend. Een nis in een bunker was zijn schuilplaats. Onvoldoende voor de infrarood apparatuur van de helikopter, die hem zag. Dankzij de goede samenwerking van de heli en de agenten van Gooi en Vechtstreek op de grond werd de man ook ingerekend. Er was nog sprake van een derde inbreker, maar daar werd later niets meer van vernomen.

Kledingzaak Ankeveen

In de krant en op RTVNH werd later duidelijk wat er gebeurd was. Inbrekers hadden aan de Cannenburgerweg in Ankeveen tegen de 's-Gravelandse Vaart hun slag geslagen in een kledingzaak. Hun auto was aangehouden op de Vreelandseweg, waarna ze op de vlucht sloegen langs het Hilversums Kanaal richting Nederhorst den Berg. Daar vluchtten zij uit hun auto die ze met draaiende motor achterlieten. Het bleek om een man van 49 jaar uit Maarssen (gemeente Stichtse Vecht) en een man van 23 jaar uit Tienhoven te gaan.

bron
WWK/G&E
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief