WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nog 1 kavel voor Zelfbouwer
Oud Loosdrecht, di 22 oktober 2013

De leden van de vereniging ‘Samen betaalbaar bouwen’ zijn gestart met het realiseren van hun toekomstige woningen in Oud-Loosdrecht.

persbericht

Project ‘Samen betaalbaar bouwen’ verloopt voorspoedig

De leden van de vereniging ‘Samen betaalbaar bouwen’ zijn gestart met het realiseren van hun toekomstige woningen in Oud-Loosdrecht. Op dit moment is er nog één kavel beschikbaar voor een rijwoning.

De vereniging zet er flink de vaart in. De verkaveling is in overleg met de gemeente aangepast en er zijn verschillende bouwprojecten in Nederland bezocht om een architectuurstijl te bepalen. Op dit moment selecteert de vereniging een architect en verschillende adviseurs waarna gestart kan worden met het ontwerpen, plannen en uitbesteden van het project. Het Trefpunt (gebouw) maakt plaats voor de nieuwbouwwoningen en wordt in januari 2014 gesloopt. Naar verwachting wordt de eerste paal op 1 maart 2014 geslagen en zijn de woningen eind 2014 gereed.

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

Om de eengezinswoningen voor de kopers tegen kostprijs te realiseren is gekozen voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat wil zeggen: samen met anderen een woning laten bouwen zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Hierdoor is het mogelijk om een eigen woning te realiseren voor circa € 200.000 v.o.n. De provincie Noord-Holland heeft toegezegd dat het project in aanmerking komt voor de stimuleringsregeling ‘Collectief particulier opdrachtgeverschap’. De vereniging krijgt dan een subsidie en een renteloze lening waarmee een groot deel van de voorbereidingskosten gedekt kan worden.

Voor meer informatie over het project en de nog beschikbare kavel: www.wijdemeren.nl/samenbetaalbaarbouwen.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief