WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
GAD ontvangt Ghana
Wijdemeren, di 15 oktober 2013

In de afgelopen twee weken werd de GAD bezocht door maar liefst drie buitenlandse delegaties uit Roemenië, Macedonië en Ghana.

persbericht

Internationale belangstelling voor de GAD

Regionale samenwerking is niet alleen een actueel onderwerp in de Gooi en Vechtstreek, maar speelt ook binnen de Europese Unie en zelfs daarbuiten. In de afgelopen twee weken werd de GAD bezocht door maar liefst drie buitenlandse delegaties uit Roemenië, Macedonië en Ghana. Tijdens de bezoeken werd kennis en informatie gedeeld over afvalverwerking en regionale samenwerking.

Op dinsdag 1 oktober verwelkomde de GAD een groep van 20 Ghanezen, als onderdeel van een inkomende missie in het kader van het Ghana WASH Window. Dit bezoek werd georganiseerd door Agentschap NL waarbij vertegenwoordigers van 17 organisaties naar Nederland kwamen om kennis te vergaren over afval- en watermanagement en hygiëne.

Een week later werden delegaties uit  Macedonië en Roemenië verwelkomd door de GAD. Deze ontvangsten maken deel uit van een internationaal project dat de GAD een aantal jaren geleden is begonnen in de regio Târnava Mare in Roemenië. Het doel van dit project is kennis delen over de regionale bestuurlijke samenwerking met betrekking tot de inzameling van huishoudelijk afval. Inmiddels is in Macedonië een beweging gaande rond het inzamelen en scheiden van afval, waarbij de GAD een adviserende rol heeft. Tijdens een gezamenlijke bijeenkomst op 7 oktober konden de Roemenen en Macedoniërs hun ervaringen delen. Tevens was er ruimte voor een intensieve discussie met de wethouders Jean van der Hoeven (gemeente Weesp) en Gerard Boekhoff (gemeente Bussum) over de bestuurlijke aspecten van regionale samenwerking.

Een gewaardeerd onderdeel van het programma waren de bezoeken op locatie. De delegaties gingen langs bij het scheidingsstation en verschillende relaties van de GAD werden bezocht. Hier kregen zij informatie over onderwerpen als composteren, het saneren van stortplaatsen en de behandeling van chemisch afval.  Alle betrokkenen waren zeer enthousiast over de ontvangst en ook in de toekomst zal de GAD haar deuren open blijven stellen voor dergelijke werkbezoeken. 

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief