WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Geen Waterberging nodig
Nederhorst den Berg, di 15 oktober 2013

Hilbrand Korver denkt dat de hoosbui van zondag heeft aangetoond dat waterberging in de Horstermeer niet nodig is om Kortenhoef en Ankeveen droog te houden.


Hilbrand Korver (ex-raadslid GL en HKA)

ingezonden brief

In 2002 stelde een "deskundige" dat het nodig zou zijn om de Horstemeer te gebruiken voor berging van het overvloedige water dat in de toekomst zou vallen in  Ankeveen en Kortenhoef.

De overvloedige regen van zondag heeft aangetoond dat er geen waterberging in de Horstemeer nodig is  om er voor te zorgen dat men in Ankeveen en Kortenhoef droge voeten houdt. Het blijkt alleen nodig dat er voldoende pompen aangezet worden.Er worden nu grote investeringen gedaan bij het Hemeltje, dus is in de toekomst is de brandweer ook niet meer nodig.

De Vecht en dus ook het daarmee verbonden boezemkanaal van de Horstemeer is op geen enkel moment zo vol geweest dat er geen water meer mocht gepompt worden uit de polders.
Al met al een goede praktijktest in plaats van tekentafelbedenksels die aangetoond heeft dat de Horstetrmeer niet nodig is voor waterberging van Ankeveen en Kortenhoef !

Hilbrand Korver
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief