WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Emmelot over de Val
Kortenhoef, vr 11 oktober 2013

Tim Emmelot, de lijsttrekker voor de VVD bij de raadsverkiezingen in maart, analyseert de val van VVD-wethouder Gerard Abrahamse afgelopen maandag.

Wij voorspelden het al, de campagne is begonnen tijdens de raad van 26 september. De aanleiding kenden we nog niet, maar de sfeer was er rijp voor. Uiteindelijk bleek dat het budget voor de bloembakken de lont in het kruitvat was.


Tim Emmelot, lijsttrekker VVD.

ingezonden brief

Zeg het met bloemen

Een bloemetje voor de regenten van de partij Eigenbelangen (of is het toch Dorpsbelangen?) is op zijn plaats.  Het politieke spel rond De Bloembakken van ’s Graveland is gespeeld en Barbertje moet hangen, in de persoon van VVD-wethouder Gerard Abrahamse.

Er is een stok gevonden om mee te slaan: overschrijding van het Bloembak-budget, omdat vandalen zo vriendelijk waren om gemeenschapsgoederen te vernielen. Bloembakken misbruiken om een coalitiegenoot in het zicht van de haven kopje-onder te laten gaan, bedenk het maar!

De oplettende bezoekers van de Gondelvaarten in Loosdrecht en Kortenhoef wisten eind augustus/begin september al hoe de politieke vlag erbij hing. Twee wethouders van Eigenbelangen (of is het toch Dorpsbelangen?), Jaap van Waveren en Gert Zagt, stonden pontificaal op een protestgondel met de niets  verbloemende tekst: Wethouder G.A. Weg en daaronder een pijl richting Utrecht, de woonplaats van G.A. (Gerard Abrahamse).

Beide heren hebben ingestemd met de komst van de bloembakken, maar zoals het goede Eigenbelangers betaamt, gooiden ze het roer drastisch om toen een deel van de achterban zich tegen de verkeersmaatregel keerde.  De timing was ook verbluffend. Eerst als makkers in de strijd hand in hand een akkoord bereiken over de gemeentelijke begroting (waarin Gerard Abrahamse het grootste gedeelte van de noodzakelijke bezuinigingen voor zijn rekening nam) en tijdens dezelfde vergadering bij de behandeling van het volgende agendpunt een mes in de rug van je collega steken, terwijl er geen heikele knopen meer hoefden te worden doorgehakt.

Dat heeft niets te maken met de belangen van de Wijdemeerse dorpen, maar alles met eigen onwelriekende politieke spelletjes. De heren zullen er in besloten kring ongetwijfeld gretig op hebben geproost. Met een feestelijk bloemetje op tafel.  

Tim Emmelot
Lijsttrekker VVD

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
Douwe van Essen
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief