WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Een Potje van Gemaakt
Nederhorst den Berg, di 8 oktober 2013

De wethouders van DB en D66, slaafs gevolgd door hun fracties, hebben er gisteravond een potje van gemaakt. Dat vindt Cor Koster uit Nederhorst den Berg.

ingezonden brief

Collega's onder elkaar

Luisterend via internet naar de extra raadsvergadering van 7 oktober viel het me plotseling op dat bij de foto op de gemeentelijke website bij VVD-wethouder Abrahamse ‘help’ stond, en bij de twee DB-wethouders ‘uitgebreid zoeken’. Dat hadden de laatstgenoemden inderdaad gedaan, in hun pogingen een stok te vinden om een collega-wethouder mee te slaan.


De kop van de gemeentelijke website.

De aanleiding voor het opzeggen van het vertrouwen in wethouder Abrahamse was namelijk zeer gezocht. Zijn optreden zou solistisch zijn, niet ‘collegiaal’, en dat werd gekoppeld aan de kostenoverschrijding van de bloembakkenproef. Erg overtuigend was het allemaal niet. Het betoog van Gerard Abrahamse in reactie daarop was daarentegen een magnifieke mengeling van verdediging en aanval, gelardeerd met wat filosofische beschouwingen over openbaar bestuur.  Bepaald niet de wanhoopskreet van iemand die ‘help’ roept. Een mea culpa kwam niet over zijn lippen. Terecht.

Dat de verhoudingen binnen het college niet optimaal waren, was een publiek geheim, op z'n laatst na de reuzenbloembak bij de gondelvaart in augustus van dit jaar, waar de beide DB-wethouders ijverig aan meegetimmerd hadden. Een flauwe actie, getuigend van grote smakeloosheid. Ik had Zagt en Van Waveren hoger ingeschat. Over ‘collegiaal’ gedrag gesproken...

Als buitenstaander heb ik natuurlijk geen inzicht in wat er werkelijk gespeeld heeft. Ik vermoed dat het voornamelijk ging om verschillen in (bestuurlijke) stijl,  d.w.z. verschillen in persoonlijkheid. Incompatibilité d’humeur heet dat in het Frans. In zo’n geval heeft niemand van de betrokkenen ‘gelijk’. Maar sinds die extra raadsvergadering gaat mijn sympathie uit naar Abrahamse. De wethouders Zagt, Van Waveren en Boermans, daarin slaafs gevolgd door de hele Dorpsbelangenfractie en D66, hebben er gewoon een potje van gemaakt.

Cor Koster
Nederhorst den Berg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
ing. brief
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief