WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
KBO Nieuws
Wijdemeren, ma 7 oktober 2013

Henk Stuyver zond namens de Kath. Bond voor Ouderen (KBO) een persbericht over de kortingen waarmee ouderen komend jaar te maken krijgen.

NB. Henk Stuyver is NIET Herman Stuijver.

persbericht

KBO Nieuws

De laatste weken nemen de ontwikkelingen  en de onzekerheid toe. De enige zekerheid is dat alles ter discussie staat. Voor ouderen Zijn de volgende gegevens belangrijk:

Mantelzorg en erfrecht

Vorige jaren werd voor een speciale groep de vrijstellingen voor erfbelasting aanzienlijk verhoogt. De voorwaarden waren dat men 1 huishouding vormde en partijen geen partners  hebbeen.
Deze vrijstelling wordt weer afgeschaft.

Aftrek van Ziektekosten

Met ingang van 1 januari 2014 wordt deze aftrekpost afgeschaft.

Schenkbelasting

De vrijstelling van schenkbelasting is alleen van toepassing als het geld wordt gebruikt voor de aanschaf van een woning of de aflossing van een woning hypotheek.
De schenking  dient te geschieden in geld, papieren schenkingen zijn niet toegestaan.

Verhoging inkomstenbelasting in 2013

De Minister van Sociale zaken had  toegezegd aan de ouderenbonden de effecten voor prinsjesdag te evalueren. Dat heeft nog steeds niet plaatsgevonden.

Effecten van de begrotingsvoorstellen

Op verzoek van de KBO heeft het Nibud de begrotingsvoorstellen 2014 van deze regering doorgerekend. Afhankelijk van hoeveel ziektekosten en inkomen is de inkomensachteruitgang berekenend op tussen 0,1% en 6,1 %. Hierbij is geen rekening gehouden met eventuele kortingen door de pensioenfondsen.

Duidelijk is dat ouderen opnieuw onevenredig worden getroffen en dat belangen behartigen ontzettend belangrijk is geworden. Hiervoor hebben de bonden leden nodig. Wordt lid van de KBO wijdemeren voor € 21,-- per jaar. Aanmelden bij W. Voeten Roerdomplaan 9 1241 XA Kortenhoef tel: 035 6561132 of via e-mail pieds@kpnplanet.nl

H.W. Stuyver AA,
Voorzitter KBO Wijdemeren

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief