WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Wim Schimmel Stopt
Wijdemeren, ma 7 oktober 2013

Na ruim 13 jaar heeft Wim Schimmel aan de raad van toezicht van Inovum kenbaar gemaakt dat het moment is gekomen om het stokje door te geven.


Veenstaete in Kortenhoef.

persbericht

Na ruim 13 jaar werkzaam geweest te zijn als bestuurder van Stichting Inovum en haar voorganger, Zorginstellingen Loosdrecht, heeft Wim Schimmel aan de raad van toezicht kenbaar gemaakt dat het moment is gekomen om het stokje door te geven. De raad betreurt het vertrek, maar respecteert zijn besluit en heeft er mee ingestemd.

Inovum heeft, als een van de eerste organisaties, alle aanpassingen doorgevoerd die voortkomen uit het streven om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen en daar zorg te ontvangen. Oudergaard en Brugchelen zijn vervangen door appartementencomplex Veenstaete en Gooiers Erf is omgebouwd tot verpleeghuis. Hiermee heeft Inovum een belangrijke stap gezet naar toekomstbestendige zorg.

“Ik heb er lang over nagedacht voordat ik deze beslissing heb genomen, want Inovum is toch een stukje van mijzelf geworden. Net zoals bij veel andere zorgorganisaties vragen de wijzigingen die gaan komen nog veel inspanningen om deze goed op te vangen. Hiervoor is inmiddels een concept plan ontwikkeld, Inovum Nieuwe Stijl. Nu dit er ligt, is het natuurlijke moment gekomen om het stokje door te geven. Het lijkt mij goed dat mijn opvolger met een nieuwe blik Inovum Nieuwe Stijl vorm gaat geven” aldus Wim Schimmel.

De raad van toezicht heeft Wim Schimmel gevraagd tot eind van het jaar betrokken te blijven bij financieringsvraagstukken. De dagelijkse leiding zal in de handen gelegd worden van een aan te stellen interim-bestuurder die met het management de uitwerking van Inovum Nieuwe Stijl oppakt. Tot dat moment blijft Wim Schimmel de verantwoordelijk bestuurder. Vanaf januari functioneert  hij  als adviseur van de raad van toezicht tot definitief in de vacature van bestuurder is voorzien.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief