WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Landgoed Terra Nova
Loosdrecht, vr 22 november 2013

Gedeputeerde Staten willen medewerking te verlenen aan het realiseren van het gewijzigde plan voor het landgoed Terra Nova op de grens van Wijdemeren en Stichtse Vecht.

website Noord-Holland

Provincie positief over plan Landgoed Terra Nova in gemeente Wijdemeren
20 november 2013 - Nieuwsartikel

Gedeputeerde Staten (GS) zijn bereid medewerking te verlenen aan het realiseren van het gewijzigde plan voor het landgoed Terra Nova.

Het landgoed ligt op de grens van de gemeenten Stichtse Vecht en Wijdemeren. Na discussie met de Statencommissie Ruimte en Milieu (R&M) kunnen GS nu planologische medewerking verlenen.

Door de wijziging in het plan, dat mede tot stand is gekomen na gesprekken met alle betrokkenen, waaronder de Vechtplassencommissie, zal de bebouwing binnen het plan op een andere locatie plaatsvinden waardoor de woning buiten het Natura 2000 gebied komt te liggen.

Aanvullende voorwaarden zijn verder dat de provincie met de initiatiefnemer een overeenkomst sluit over een natuurbeheerplan. Daarnaast dient het landgoed, behoudens het privégedeelte, grotendeels openbaar toegankelijk te worden. Het college van B&W van de gemeente Wijdemeren heeft GS verzocht planologisch medewerking te verlenen aan de realisering van het landgoed, gelegen tussen Vecht en de Loenderveense Plas.

Landgoed Terra Nova wordt gerealiseerd tussen de Vecht en de Loenderveense Plas op een deel van het toenmalige Landgoed Oostervecht. Het algemene ruimtelijk beleid van de provinciale structuurvisie bepaalt, dat landgoederen overal in Noord-Holland zijn toegestaan, mits bijgedragen wordt aan de verbetering van natuur- en landschapswaarden. Provinciale Staten hebben bij de vaststelling van de Structuurvisie Noord-Holland een amendement aangenomen dat het realiseren van landgoederen langs de Vecht en Amstel in principe verbiedt. Om deze reden hebben GS het project ter advisering voorgelegd aan de Statencommissie R&M.

Het verzoek van de gemeente is eerder ter advisering aan de ARO (Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling) voorgelegd. De commissie waardeert de verbetering van de ruimtelijke kwaliteit in het gebied.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
website NH
foto
---
auteur
website NH
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief