WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Troje en The Last Post
Wijdemeren, do 14 november 2013

Co de Kloet (DB) vat de begrotingsraad van dinsdag samen. 'Geen emoties, saaiheid troef.' De prijs voor de grap van de dag geeft hij aan Theo Reijn (CDA). Dat dan weer wel.

ingezonden bericht

Impressie van een DorpsBelanger van de laatste
Begrotingsbehandeling op 12 november 2013

Wie had gedacht dat de fracties in de gemeenteraad met een spetterende show afscheid zouden nemen van vier jaar regeren, kwam bedrogen uit. Geen emoties, saaiheid troef tijdens de begrotingsbehandeling gisteravond  Maar ja, wat is er eigenlijk tegen saaiheid en emotie gebrek? Niets, want dan verloopt alles in een sfeer van lief zijn voor de buren.

Opvallend: ondanks dramatische bezuinigingen een sluitende begroting. Veel aandacht voor de rekenkamer, waar je nooit iemand over hoort, maar nu ineens wel. Ook de kwaliteit van de openbare ruimte kwam in vele beschouwingen voor en dat gaat zo’n beetje iedereen aan. Verwaarlozing leidt tot een minder florissant beeld van Wijdemeren en tot irritatie bij bewoners en passanten.

Drie opmerkelijke momenten.

  • De VVD maakte zich er met een Jantje van Leiden van af, deed nauwelijks mee, vermoedelijk als een Last Post voor de gesneuvelde wethouder Abrahamse.
  • René Voigt riep minimaal 4453 kiezers op om in maart op DorpsBelangen te stemmen want minder zou de ondergang van Wijdemeren betekenen.
  • En Theo Reijn, CDA aanvoerder, die een zinderende afkeer heeft van de samenwerking tussen Wijdemeren, Stichtse Vecht en Weesp, daarover niet uitgesproken raakt en deswege al eens voor zeikerd is uitgemaakt, krijgt een prijs voor de beste grap van de avond.
    Op een snerende opmerking van Marcel Maassen dat zijn bezoek aan Breukelen waarschijnlijk met het paard van Troje was gegaan, antwoordde Theo: “Nee hoor, gewoon met de auto!”

CDA, PvdA en Groen Links stemden tegen de begroting. Niet omdat ze betere plannen hadden, althans daar bleek niets van. We houden het dus maar op een rituele handeling, die de sfeer van vriendschap en gezapigheid niet vermocht te bederven.

Co de Kloet
raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief