WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Schoolschaak Wijdemeren
Wijdemeren, ma 11 november 2013

Woensdag jongstleden deden er maar liefst 80 kinderen van 7 scholen mee aan het schoolschaaktoernooi dat voor het eerst werd gehouden in de Warinschool.

ingezonden bericht

Schoolschaaktoernooi 2013

Woensdag jongstleden deden er maar liefst 80 kinderen van 7 scholen mee aan het schoolschaaktoernooi welke voor het eerst werd gehouden in de Warinschool.

De opening werd verricht door Joost Boermans daar ex-wethouder Abrahamse plots was verhinderd. Daarna verdeelden de kids zich over de klassen waar in drie poules werd gestreden, onder het Toeziend oog van Johan Verburg, Theo Klein-woud en Patrick Kreuning. Ook Petra Rakké hielp  mee waar ze mar kon.

Waar andere jaren vaak in de voorrondes al duidelijk was welk team vermoedelijk de finale ging winnen was dat dit jaar heel anders, zowel in poule 1 als poule 2 scoorden respectievelijk de Regenboog en de Sint Antonius 3, 19 van de 20 punten, dat wordt dus een hele interessante finale. In Poule 3 Was de Warinschool de beste, maar zij lieten 3.5 punten liggen, de Sterrenwachter 1 was van de drie teams die als tweede eindigden, de beste, zij verloren alleen van de Warinschool, met 2.5-1.5, terwijl in poule 1 en 2 de nrs 2 naast een nederlaag nog een 2-2 gelijkspel hadden.

Derhale zijn de vier finalisten bekend, zij gaan 20 november strijden in de Regenboogschool welke dan gastlocatie is. Die finale begint, ook om scholen met een continurooster tegemoet te komen, om 14.30 uur en duurt tot ca 17.00 uur.

Dat houdt dus ook in dat volgend jaar de voorronde daar wordt gehouden, en derhalve vindt het 10-jarig jubileum plaats op de plek waar het ooit allemaal begon, in de Regenboogschool. Toen, in 2003, was de Regenboogschool oppermachtig, mede door Nick en Charlotte Nurmohammed, zij schaken inmiddels al heel wat jaartjes in Hilversum bij HSG en Nick heeft dit jaar zijn diploma voor stap 5 gehaald.

Maar eerst de finale en dan in maart zien of de prestatie van de Warinschool, 12e woorden in het regionale toernooi, verbeterd kan worden.

Maar eerst 20 november, dat wordt al spannend genoeg

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
ing. bericht
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief