WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Kloet - Van den Brand
Wijdemeren, zo 10 november 2013

In de Commissie Bestuur en Middelen kwam de kwestie Co de Kloet aan de orde. Die ging als een nachtkaars uit, omdat er geen verslag was gemaakt en het probleem opgelost is.

Wat vooraf ging

Op 4 oktober schreven wij een samenvatting van "de kwestie Co de Kloet". Raadslid Co de Kloet (DB) zat in een geheime commissie waar ook gesproken werd over de bouwvlek van zijn buurman, Martijn van den Brand. Die bouwvlek lag al lang braak, zonder dat er bouwactiviteiten ontplooid werden. De Kloet sprak mee in die commissie en stemde later mee in de raad over de grond van zijn buurman.
Martijn van den Brand raakte zijn bouwvlek kwijt. Herman Stuijver schreef er over in het Weekblad Wijdemeren. Dorpsbelangen gaf een "niets aan de hand" persbericht uit. Later kwam het college terug op het besluit en kreeg Van den Brand toch weer zijn bouwvlek met bouwvergunning, waarna hij verder kon met de bouw.


René Voigt (DB)

Theo Reijn (CDA)

Geen verslag

Het CDA en GL zetten de kwestie op de agenda van de commissie Bestuur en Middelen van afgelopen donderdag. De geheimhouding van de commissievergadering was inmiddels opgeheven. Dus zou er nu vrijelijk geciteerd kunnen worden uit het verslag van die vergadering om duidelijkheid te krijgen over de gang van zaken. Theo Reijn meldde dat er helemaal geen verslag gemaakt was. Dus kon niet meer exact gereconstrueerd worden wat daar gezegd en gedaan was.


Patricia Mossinkoff (D66)

Martijn van den Brand

Het enige raadslid dat uit dat geheime overleg iets vertelde was Felix Flameling (GL). Hij deelde mee dat het een overleg was waar de bouwactiviteit van Menno van den Brand niet op de agenda stond. Co de Kloet bracht die wel ter sprake, volgens Feix Flameling zonder te melden dat hij de buurman was.


Joep Frijdal (VVD)

Felix Flameling (GL)

Altijd een verslag

Burgemeester Martijn Smit was het eens met Theo Reijn dat er in het vervolg ook van vertrouwelijke vergaderingen een verslag moet worden gemaakt. Gezien de hele gang van zaken en het feit dat er een voorbereidingsbesluit (bevriezen van de toestand) werd genomen, hetgeen betekent dat niemand er voor- of nadeel van heeft, oordeelde hij dat er niets gebeurd is dat niet door de beugel kan. Theo Reijn voegde toe dat hij in het vervolg ook voor vertrouwelijke vergaderingen een agenda moet zijn om te voorkomen "dat er iets even tussendoor" wordt geregeld.


Burgemeester Martijn Smit

Gedragscode

Op de vraag van Patricia Mossinkoff (D66) of de gedragscode van de raad nog voldoet en of daarop niet "gereflecteerd" moet worden, antwoordde de burgemeester dat hij dat wil uistellen tot na maart, als er een nieuwe raad zit.

bron
WWK
foto
Douwe van Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief