WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Cellomuziek van Britten
Horstermeer, zo 10 november 2013

Op zondag 24 november speelt Charles Watt in het Jagthuis in de Horstermeer de tweede cellosuite van Britten.

persbericht

Cellomuziek van Britten in Het Jagthuis

Twee dagen nadat Benjamin Britten 100 jaar zou zijn geworden, klinkt er nogmaals muziek van hem in het Jagthuis.


Charles Watt

Kon u tijdens het JagthuisFestival de eerste en derde cellosuite horen in een uitvoering van Gregor Horsch, zondag 24 november speelt Charles Watt de tweede cellosuite van Britten. Britten liet zich voor zijn suites inspireren door Bach, en schreef ze voor misschien wel de grootste cellist van de vorige eeuw: Mstislav Rostropovitsj. In totaal schreef Britten zes werken met de cello in de hoofdrol, allemaal voor Rostropovitsj. Charles Watt zal samen met pianiste Mariana Izman ook de Cellosonate van Britten spelen. De belangrijkste leermeester voor Benjamin Britten was Frank Bridge. Van hem leerde Britten belangrijke lessen zoals: jezelf vinden en daarbij eerlijk zijn in wat je vindt en 2. aandacht voor goede techniek en duidelijk zeggen wat in je hoofd zit.

Het is dan ook mooi dat Charles en Mariana ook werken van Bridge geprogrammeerd hebben. Ze zullen zijn Cellosonate en de Morningsong, Spring- en Cradlesong voor cello en piano uitvoeren. De Britse cellist Charles Watt speelde al eerder in het Jagthuis. Hij is in Nederland cellist bij diverse ensembles en orkesten en was voordat hij naar Nederland kwam docent aan o.a. de Yehudi Menuhin School in Londen. Mariana Izman werd geboren in Moldavië en verhuisde op haar 18e naar Nederland. Als prijswinnares van het eerste Europese Piano Concours ‘Grand Prix Vlado Perlemuter’ in Frankrijk en het Dinu Lipatti Piano Concours in Boekarest, wordt Mariana Izman door de pers geprezen als een geboren verhalenverteller.

Zondag 24 november 2013, aanvang 15.30 uur, entree 17,50 euro. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief