WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Woensdag Schoolschaak
Wijdemeren, zo 3 november 2013

Woensdag wordt het negende Wijdemeerse Schoolschaaktoernooi georganiseerd.

ingezonden bericht

Woensdag Schoolschaaktoernooi

Woensdag wordt alweer voor de negende keer het Wijdemeerse schoolschaaktoernooi gehouden.

Hoeveel teams eraan mee doen is op dit moment nog onbekend, er zijn er momenteel zestien aangemeld, maar van één school moet ik de gegevens nog krijgen. Dit jaar kampt de organisatie met wat problemen, zo hadden we een maatschappelijke stageplaats aangeboden om de hele opzet te begeleiden, maar helaas heeft niemand zich aangemeld. Uiteraard hebben we lang gewacht met een aantal zaken, want anders kunnen we een stagiair niets meer leren.

Daarnaast zaten we qua vaste vrijwilligers met één uitvaller, gelukkig heeft Theo Kleinwoud zich gemeld als vervanger. Theo schaakt al vele jaren bij de schaakvereniging Wijdemeren.
Wethouder Gerard Abrahamse zou het toernooi openen, maar die vertrok. Toch heeft hij beloofd te komen om alsnog het toernooi te openen.

Kortom, een lastige klus dit jaar. En voor volgend jaar zitten we alweer met het eerste probleem. Door het continurooster heeft één van de scholen gemeld dat als het toernooi volgend jaar niet na hun schooltijd plaatsvindt, hun school gaat om 2 uur uit, dus zouden we pas om half drie kunnen beginnen, dat ze dan niet meer mee doen, wat uiteraard zonde is.
Om half drie beginnen, dat zou betekenen dat het zes uur is voor we klaar zijn wat ook weer de nodige problemen oproept.
Er moet dus met de schoolleiding van de meespelende scholen overlegd worden over hoe en wat volgend jaar. Uiteraard zijn ook suggesties van andere mensen welkom.

Maar, we gaan er woensdag in elk geval weer een spannende dag van maken, voor het eerst doen er zeven scholen (van de 12) mee, de afgelopen jaren kwamen we steeds op zes scholen. Vorig jaar werd de Warinschool de trotse kampioen die het ook in de voorrondes van het NK voortreffelijk deed, het team werd twaalfde van de twintig. Er wordt ook door Johan en ondergetekende les gegeven op diverse scholen wat zijn vruchten af begint te werpen. Volgend jaar een jubileum, en hopelijk doen er dan nog meer scholen mee. Maar ja, dan moeten er wel wat beren van het pad af.

Patrick Kreuning
Ankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief