WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Veiling voor NH Kerk
's-Graveland, za 2 november 2013

Op 8 november wordt er een veiling georganiseerd ten behoeve van de restauratie van de Hervormde Kerk aan het Noordereinde in 's-Graveland.

persbericht

Al meer dan 350 jaar wordt het Noordereinde in 's-Graveland gesierd door een karakteristieke Hervormde Kerk en z'n pastorie.

De toenmalige stadsarchitect van Amsterdam, Daniël Stalpaert, heeft z'n ontwerp statig en robuust vormgegeven. Maar ook deze panden ontsnappen niet aan de invloeden van tijd, weer en wind. En dus is er groot onderhoud nodig om dit erfgoed te behouden. Momenteel wordt de pastorie bewoonbaar gemaakt en binnenkort is de kerktoren aan de beurt. Voor dit laatste is een begroting opgesteld die meer dan een ton bedraagt.

En dus worden alle middelen aangewend om de benodigde financiën te bemachtigen. En wat is er dan leuker om het nuttige met het aangename te verenigen? Daarom is er op 8 november weer een veiling in de Regenboogschool in Kortenhoef. Eerdere edities waren synoniem aan gezelligheid, ongedwongenheid en een kavellijst die zowel 'origineel en leuk' als 'waardevol en bijzonder' kan worden bestempeld. Voor elke beurs en elke leeftijd (ook veel kinderkavels!).

Veilingmeesters Ymkje van 't Riet en Bert ter Stege zullen de veiling leiden onder het toeziend oog van notaris H. ten Broecke van kantoor De Haas Ten Broecke. Natuurlijk zijn er de gehele avond volop heerlijke hapjes en drankjes voorhanden. Loop gerust binnen en proef de sfeer in de Regenboogschool of surf even naar de (voorlopige) kavellijst (PDF).

Even in het kort: Veiling op vrijdag 8 november a.s., bezichtigingen vanaf 19.30 en start veiling vanaf 20.00. Adres: Elbert Mooijlaan 86 te Kortenhoef.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief