WIJDEMEERSE WEBKRANT
Bibliotheek in Kortenhoef
Kortenhoef, wo 8 mei 2013

Op 14 mei wordt in de Curtevenneschool in Kortenhoef de Bibliotheek op School (BOS) geopend. In de BOS is materiaal aanwezig voor alle basisschoolleerlingen.

persbericht

Binnenkort is het weer mogelijk om boeken te lenen in Kortenhoef!

In goede samenwerking met de drie scholen in Kortenhoef is De Bibliotheek druk doende een bibliotheek op school te realiseren. Op dit moment zijn de werkzaamheden (mooie collectie samenstellen, aantrekkelijk meubilair uitzoeken) in volle gang om een Bibliotheek Op School oftewel  BOS in te richten.

Collectie

De BOS wordt een voorziening voor de leerlingen van de basisscholen in Kortenhoef.
In de BOS  zal een collectie aanwezig zijn voor alle leerlingen van de basisschool. Van groep 1 tot en met groep 8. Prentenboeken voor de kleuters, eerste leesboekjes voor de startende lezers, leesboeken voor gevorderde lezers. En natuurlijk boeken die gebruikt kunnen worden bij het maken van een werkstuk of de voorbereiding van een spreekbeurt.

Biebclub

Het uitlenen van de materialen zal gebeuren door de Biebclub.
Iedere dinsdag van 15.00 tot 16.00 uur zijn de leden van de Biebclub aanwezig om de materialen te gaan uitlenen. De Biebclub is een groepje leerlingen van de drie Kortenhoefse basisscholen die hiervoor een training hebben gehad. Zij zijn dan de bibliothecaris.
Natuurlijk is er ook een medewerker van de bibliotheek aanwezig om hen te begeleiden. 

BOS ook afhaalpunt voor alle inwoners van Kortenhoef

Naast bibliotheek voor basisschoolleerlingen wordt de BOS ook afhaalpunt voor gereserveerde boeken! Iedereen die lid is van De Bibliotheek kan via www.debibliotheek.org materialen reserveren en laten bezorgen in Kortenhoef.
Op dinsdag tussen 15.00 en 16.00 kunnen die boeken, dvd’s of luisterboeken dan opgehaald en geleend worden.

Leesbevordering en leesplezier

Het doel van de BOS is dat kinderen (nog) meer plezier in lezen krijgen en daarmee meer en dus beter gaan lezen. De ervaring leert dat kinderen die veel lezen een betere woordenschat krijgen en daardoor ook beter kunnen leren.
Om de aanwezigheid van de BOS optimaal te benutten wordt er door leerkrachten van de Curtevenne- en de Antoniusschool, de gemeente en de leesconsulent van de bibliotheek een gezamenlijk leesplan ontwikkeld waardoor er een integrale aanpak van leesbevordering ontstaat. Dit project is mogelijk door een subsidie van de Stichting lezen.

Laatste loodjes

Nu worden nog de laatste puntjes op de i gezet door de scholen en de bibliotheek om van de BOS een inspirerende, motiverende plek te maken die voor alle mensen in Kortenhoef meer leesplezier gaat betekenen.

Opening

De feestelijke opening van de BOS zal plaatsvinden op dinsdag 14 mei.

Kijk ook op  www.bibliotheekopschool.nl en www.debibliotheek.org

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief