WIJDEMEERSE WEBKRANT
36Knopen Fietst groot Bedrag
Loosdrecht, do 13 juni 2013

Het team 36knopen met zeilers uit Loosdrecht, Rotterdam, Leiden en Sneek heeft afgelopen week op de Alpe d'Huez een prestatie van formaat neer gezet.

persbericht

36Knopen halen fietsen ongekend bedrag bij elkaar voor Alpe d’HuZes @ opgeven is geen optie.

Team 36knopen met zeilers uit Loosdrecht, Rotterdam, Leiden en Sneek hebben afgelopen week op de Alpe Duez een prestatie van formaat neer gezet.

Op zowel de woensdag als donderdag waren er fietsers van dit zeilers team op de berg actief. Grenzen werden verlegd en doelen behaald. Voor de één betekende dat 2x het beklimmen van de berg, voor de ander het maximale namelijk 6x. Totaal deed team 36knopen 119 beklimmingen!!! En haalde daarmee ruim € 290.000,= op het voor het kwf.

De alpe duez was twee dagen in handen van de Nederlanders, de ervaringen welke de fietsers opgedaan hebben is om nooit te vergeten. Diepe dalen worden afgewisseld door hoge pieken. De omstandigheden waren heel zwaar. Hoge temperaturen die ze afgelopen maanden niet gehad hebben tijdens de vele trainingen welke volbracht werden maakte het extreem zwaar. Maar uiteindelijk ging het team om 19.45 uur gezamenlijk over de finish. Aangemoedigd door de duizenden landgenoten, maar ook eigen supporters. Partners waren afgereisd om hun fietser aan te moedigen gedurende de dag. Sommige maakten de vergelijking van Koninginnedag en dodenherdenking in één. Zo bijzonder, zo emotioneel.

De organisatie welke volledig bestaat uit vrijwilligers die al maanden actief zijn om dit evenement te doen laten slagen. Met maar één doel; zo veel mogelijk geld binnen halen voor het K.W.F.. Het was hartverwarmend om te ervaren hoe betrokken deze mensen zijn om het tot een sportief succes te laten komen. Zo is er professionele kinderopvang voor kinderen van ouders die aan het fietsen zijn. Staan er op diverse plaatsen masseurs om de fietsers te verzorgen, wordt iedereen voorzien van water, bouillon, etc….

36Knopen bestaat uit de volgende zeilende fietsers uit de regio:
Loosdrecht: Henk Bergsma (5x) en Monique van Driessel (6x)
Loenen aan de vegt: Peter Hoogendam (3x)
Hilversum: Paul Bournas (3x)
Naarden: Sabine Romkes (4x)
Huizen: Ronald Schaap (4x)

Het team heeft een naam gekregen met vanzelfsprekend een verwijzing naar het zeilen, “Team 36Knopen”. Knopen geven tenslotte de snelheid aan op het water, de knoop doorhakken en mee doen aan dit goede doel en je knopen tellen. 36 Knopen staat voor hevige storm en daarmee snelheid en kracht. Blauw is vanzelfsprekend de kleur van het water.

Zij fietsten maar liefst € 290.000,= bij elkaar voor de stichting Alpe d’Huzes en daarmee het KWF!! Een ongekend hoog bedrag voor dit team van 36 fietsers. Dit bedrag zal mogelijk nog groeien komende maanden als gevolg van de donaties welke nog volgen naar aanleiding van hun actie/prestatie. Het voorlopig totaal gedoneerde bedrag van Alpe d’Huzes was afgelopen donderdagavond 25 miljoen. Eind oktober zal het definitieve eindbedrag bekend gemaakt worden.

Op zaterdagavond was er met Team Loosdrecht en familie en vrienden op de Koninklijke Watersportvereninging Loosdrecht nog een afsluiting van dit bijzondere project. Daar werd direct de kick off gegeven van Alpe d’Huzes 2014. Het voornemen is dan om met jeugd te gaan deelnemen aan dit bijzondere evenement. De eerste jonge zeilers hebben zich hiervoor al aangemeld en volgen het voorbeeld van hun ouders.

Voor meer informatie over ons team kunt u terecht bij:

Monique van Driessel – Email: monique@vandriessel.nl
Voor meer informatie over Alpe d’HuZes of ons team 36 knopen verwijzen wij u naar:

www.opgevenisgeenoptie.nl
www.36knopen.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief