WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Asbest op Strandje De Zuwe?
Kortenhoef, za 20 juli 2013

Er is mogelijk asbest op het strandje De Zuwe gevonden. Het strandje moet nog geopend worden, maar het is toch nu al gesloten voor onderzoek.

Wie over de Vreelandseweg rijdt ziet dezer dagen dat het strandje De Zuwe zich mag verheugen in een flinke populariteit. Het wordt goed bezocht. Tegen het hek, dat de bezoekers eigenlijk moet buitenhouden, staan enkele tientallen fietsen geparkeerd vandiezelfde bezoekers die zich op het strandje verpozen.

Puin, afval?

Het is een enigzins raadselachtig bericht. Als er asbest gevonden is, wat nog aangetoond moet worden, dan is dat vrijwel zeker recent meegekomen met afval of puin, want er heeft op die plek nooit een bouwwerk gestaan. Het is jammer dat Natuurmonumenten het oorspronkelijke zandstrandje niet in stand heeft gehouden, zoals door de Verenigde Watersportbedrijven Kortenhoef (VWK) onlangs gememoreerd werd. Toen Natuurmonumenten in 2001 het strandje overnam van de gemeente 's-Graveland werd dat wel afgesproken en leverde de gemeente er 1,3 miljoen euro bij voor onderhoud dat nooit gepleegd werd volgens de VWK.

persbericht

Strandje ‘De Zuwe’ afgesloten

Het strandje ‘De Zuwe’ aan de N201 in Kortenhoef is uit voorzorg afgesloten. Dit in verband met het aantreffen van enkele stukjes asbestverdacht materiaal. De gemeente laat het aangetroffen materiaal zorgvuldig onderzoeken. In de loop van volgende week worden de resultaten van dit onderzoek verwacht.

Ondanks dat het pas aangelegde strandje nog niet gereed is en ook niet officieel open is, blijkt de zwemgelegenheid nu al een magneet voor recreanten. De gemeente heeft de zwemgelegenheid uit voorzorg met hekken afgezet. Door middel van borden worden bezoekers geattendeerd op de afsluiting. Komende periode bezoeken handhavers de zwemgelegenheid regelmatig om te controleren of de afsluiting wordt nageleefd.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief