WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fietsboekje Gooi en Vecht
's-Graveland, do 11 juli 2013

Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat hebben een nieuw fietsboekje gemaakt, met als titel 'Gooi en Vechtstreek Overal Anders'.

persbericht

Nieuw fietsboekje Gooi en Vechtstreek

Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat hebben een nieuw fietsboekje gemaakt, met als titel 'Gooi en Vechtstreek Overal Anders’.


De omslag van het Fietsboekje.

Centraal staat daarin Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland, het natuur- en recreatieknooppunt voor de hele regio. Een boekje met vier prachtige nieuwe fietsroutes en veel leuke tips over natuur en landschap waar u langs komt. Met digitale extra’s via de smartphone en kortingsbonnen voor horeca onderweg. Het boekje is te koop bij het bezoekerscentrum en diverse andere adressen in de regio en kost 10 euro.

Gooi en Vechtstreek Overal Anders

Het landschap van Gooi en Vechtstreek kenmerkt zich door veelzijdigheid. Onze regio is in het Gooi hoog en droog en in de Vechtstreek laag en nat. Dat levert acht karakteristieke landschappen op die ieder weer uniek zijn: Bos, Heide, Buitenplaatsen, Naardermeer, Plassen, Graslanden, Vecht en Forten. De fietsroutes lopen door al deze landschappen.

Vier fietsroutes

De fietsroutes zijn uitgezet langs het fietsknooppuntennetwerk. Start- en eindpunt zijn in de meeste gevallen het bezoekerscentrum, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. De routes zijn gemiddeld 30 kilometer lang. Naast duidelijke routekaartjes veel foto’s en tekst met natuurweetjes en tips.

Gebruik je smartphone

Het boekje is voorzien van digitale extra's. Met de Layar app kun je de pagina’s scannen waardoor foto’s, geluiden en links tevoorschijn komen. Zo heb je onderweg alle informatie bij de hand die je maar kunt wensen. Ook het uitzetten van de routes thuis wordt zo een stuk aantrekkelijker. Een instructie staat in het boekje.

Voordeelbonnen

Een aantal horeca ondernemingen onderweg doen mee met een aanbieding. In het boekje zitten bonnen die je onderweg kunt inleveren voor bijvoorbeeld een extra kopje koffie en een kortingsbon voor de klikostickers van het GNR.

Overal te koop

Het boekje is te koop bij de initiatiefnemers: Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek en het kantoor van GNR. Daarnaast bij zes locaties op de routes en bij VVV Hilversum. U kunt het ook via internet bestellen. De adressen, en andere informatie, vindt u op www.nm.nl/bcgooienvechtstreek. Het boekje kost 10 euro. Begunstigers van het GNR en leden van Natuurmonumenten kunnen het op het bezoekerscentrum en bij GNR voor 8 euro kopen, op vertoon van het lidmaatschap.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief