WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
BING in Opspraak
Wijdemeren, wo 10 juli 2013

Bureau BING, dat voor Wijdemeren de kwestie Neef/Zuidsingel onderzocht, is ernstig in opspraak geraakt.

Op 15 januari presenteerde het Bureau Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING) de onderzoeksresultaten van het onderzoek dat BING uitvoerde naar de kwestie Neef/Zuidsingel. Het was de beste oplossing om voor eens en voor altijd grondig uit te laten zoeken hoe het zat met alle verhalen rondom de wethouder, zijn zwager, de grondruil en het kadaster. Een bureau dat zich specialiseert in integriteit binnen Nederlandse gemeenten en daarvoor een flink bedrag toucheert, integerder kan niet, zou je denken.

BING en de Wassenaarse seksaffaire

Wie schetst onze verbazing dat uitgerekend het bureau BING zich vergaloppeerd heeft in een onderzoek naar de roemruchte seksaffaire in de keurige gemeente Wassenaar. Daar wilde een VVD wethouder een vrouwelijk raadslid wel eens onder vier ogen "spreken". De wethouder werd, in de zaak die daaruit voortkwam, bijgestaan door VVD partijvoorzitter en burgemeester Bas Eenhoorn van Alphen aan den Rijn die voor publicatie mee las in het rapport van BING.

BING van het voetstuk

BING heeft onderzoek gedaan naar de Wassenaarse soap, maar nagelaten om een aantal belangrijke getuigen te horen. De onderzoeker, (inmiddels gepensioneerd) directeur van BING en accountant, is tot de orde geroepen door zijn beroepsorganisatie en heeft een veroordeling aan de broek gekregen. Meer weten? Lees bijvoorbeeld Binnenlands Bestuur en het Algemeen Dagblad. De accountantskamer vond er dit van. Op de website van BING staat een beknopte reactie van de kant van directeur Werkman van BING.

Voor alle duidelijkheid, het BING onderzoek in Wijdemeren werd door anderen gedaan dan de omstreden onderzoeker die tot de orde is geroepen.

bron
Div.
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief