WIJDEMEERSE WEBKRANT
NM: Politieke Partij?
Kortenhoef, wo 3 juli 2013

Ben Raven is het niet eens met de koers van Natuurmonumenten. In Kortenhoef zet hij vraagtekens bij Vaart in de Vaart en Groenewoud.

ingezonden brief

De grootste projectontwikkelaar met de verkeerde pet op

Ja mensen, dat is Natuurmonumenten, en waarom? Omdat deze vereniging zich met meer zaken bezig houd dan natuurbescherming. Politiek is vooral de bezigheid van deze vereniging. De laatste tijd heb ik het idee dat NM geen duidelijke stelling neemt in natuur-vraagstukken die onze gemeente bezighoudt.

Neem varen in de vaart, waarom horen we niks meer? Simpel, achterkamertjespolitiek en als NM zijn politieke voordeel ziet dan gaat het gewoon door. Plan Groenewoud, dit gaat alleen om politieke spelletjes en niet om een schoon gebied waar het laatste open stukje natuur een kans krijgt. Neem de vaartwegen ook hier laat NM zijn stem niet horen.

Ik denk dat NM is vergeten waar ze voor zijn en door wie ze groot geworden zijn. Ik ben me bewust van het feit dat zonder deze vereniging er al veel mooie natuurgebieden verdwenen zouden zijn. En toch ga ik mijn lidmaatschap van deze club, waar ik al 35 jaar lid van ben, opzeggen. Waarom? Omdat ik me niet kan vinden in het feit dat NM meer een politieke partij aan het worden is dan een natuurbeschermer.

Ben Raven
Kortenhoef

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. brief
foto
---
auteur
ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief