WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Energiecafé Woningbouw
Nieuw Loosdrecht, wo 30 januari 2013

Op maandagavond 28 januari organiseerde woningbouwvereniging Wonen Wijdemeren een Energiecafé voor de bewoners van de gerenoveerde woningen.

persbericht

Na woningen, nu bewoners energiezuinig
Wonen Wijdemeren organiseert Energiecafé voor bewoners gerenoveerde woningen

Op maandagavond 28 januari organiseerde woningbouwvereniging Wonen Wijdemeren een Energiecafé. Een gezellige bijeenkomst in het teken van duurzaamheid om te vieren dat de renovatie van de woningen aan de Vuntuslaan, Heulakker, Prinses Beatrixlaan en Eikenlaan in Loosdrecht is afgerond. Energie-expert Gerard Greveling van Adviesbureau Arcadis gaf tips en uitleg aan de bewoners over hoe het beste op de energiekosten bespaard kan worden.

Het Energiecafé vond plaats in het wijkgebouw in Nieuw-Loosdrecht. Het doel was om bewoners erop te attenderen wat zij zélf kunnen doen om nóg meer te besparen. Gerard Greveling gaf tips om met eenvoudige maatregelen veel energie te besparen in huis. Het Energiecafé werd afgesloten met een hapje en een drankje. Daarna was er een energie-quiz met de bewoners.

Duurzaam opgeknapt

Het project startte in mei 2012 en in januari 2013 zijn de laatste woningen opgeleverd. Het reguliere onderhoud is gecombineerd met energetische maatregelen als dak-, vloer- en spouwmuurisolatie, HR++glas en mechanische ventilatie. Bewoners konden ook kiezen voor een zonneboiler. Het doel van het project was om alle woningen naar het energielabel B te brengen.

Investeren in wooncomfort

Dit is het tweede duurzaamheidsproject van Wonen Wijdemeren. Eerder waren de woningen aan en rond de Van Collenstraat aan de beurt. Jan Siemons, voorzitter bestuur Wonen Wijdemeren: “Wonen Wijdemeren wil met deze investeringen het wooncomfort van haar huurders verbeteren. Daarnaast willen we de woningen naar energielabel B brengen. Dit zorgt ervoor dat de energiekosten van de bewoners fors lager zullen zijn. Ik ben trots dat wij als kleine woningbouwvereniging dit soort projecten kunnen uitvoeren.”

Energiecoaches

Wonen Wijdemeren doet nog meer om duurzaamheid te bevorderen. Een aantal huurders wordt de komende weken opgeleid tot energiecoach. De bewoners leren in een kort opleidingstraject alles over energie en energiebesparing. De opgeleide energiecoaches geven op hun beurt weer besparingsadviezen aan bewoners in hun eigen buurt. Zo wil Wonen Wijdemeren op een laagdrempelige manier, haar huurders bewust maken van het energieverbruik.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief