WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kerstmarkt Ankeveen
Ankeveen, vr 13 december 2013

Volgende week zaterdag 21 december vindt in Ankeveen weer de traditionele Kerstmarkt plaats met extra sfeer en attracties.

persbericht

Bruisend Ankeveen organiseert Kerstmarkt

Volgende week zaterdag 21 december vindt in Ankeveen weer de traditionele Kerstmarkt plaats. Aanvang van deze markt is om 8 uur, en zal duren tot ongeveer 1 uur ’s middags. Er is door de organisatie van alles aan gedaan om de traditionele foodmarkt ook dit jaar weer dit tot een sfeervol  geheel om te toveren.

Allereerst staat er weer een flinke kerstboom op het terrein, feestelijk verlicht met tientallen lampjes. Normaal gesproken werd deze al wat eerder opgezet, maar dit jaar stond een enorme feesttent een eerdere plaatsing in de weg. Alle reguliere ondernemers zijn aanwezig. Daarnaast zijn er tal van extra kramen: de Stichting Netra, die voor het goede doel kerstkaarten en cadeauartikelen aanbiedt;  Esther Pelsma met kerststukjes en kerstkransen; de Rotary Wijdemeren met haardhout; Van Eijken uit Weesp met brocante; Mark en Renate Welle zullen schaatsen slijpen; Sandra en Djaswan Singh staan met mooie kerst- en cadeau artikelen en Astrid Wortelboer met home made  taarten.  Daarnaast ontbreekt ook de Kerstman niet. De Vriendschapskring zal kerstliedjes spelen, en de dansgroep van de VSK verzorgt ook 2 optredens.

Als extra attractie zal de visboer, Sijs Vermeer, buiten zijn kraam haring bakken op een ouderwetse gasvlinder, dit volgens oud Bunschoter gebruik. Gasvlinders zijn losse gastoestellen, die vroeger bijvoorbeeld ook gebruikt werden om was op te koken. Men kan bij hem gefileerde haring kopen, maar ook rond gebakken. Ook Bakker Sturkenboom maakt er zaterdag iets speciaals van; hij zal ook echt gaan bakken, namelijk appelbeignets.

Ondernemersactie

De vaste ondernemers van de markt laten zich ook dit jaar niet onbetuigd. Er is een speciale actie op touw gezet. Vorige week konden de bezoekers namelijk de gewichten raden van diverse producten uit diverse kramen. Zaterdag a.s. zullen de winnaars bekend gemaakt worden. De ondernemers hebben hiervoor 3  kerstpakketten ter beschikking gesteld . Deze pakketten zijn samengesteld uit producten van alle ondernemers.

De organisatie denkt dat het een mooie markt wordt, die een bezoek meer dan waard is.
Kortom, wilt u op tijd in de kerstsfeer komen, ga dan op 21 december naar de kerstmarkt in Ankeveen!

Jan van Ingen
bruisendankeveen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief