WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Jazz bij Kunst aan de Dijk
Kortenhoef, vr 13 december 2013

Op 9 januari organiseert Kunst aan de Dijk het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk met Benjamin Herman op saxofoon.

persbericht

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Jazz op wereldniveau: Benjamin Herman Quartet

Op 9 januari organiseert Kunst aan de Dijk het jaarlijkse nieuwjaarsconcert in het Oude Kerkje aan de Kortenhoefsedijk. Centraal staat Benjamin Herman, een van de meest originele en productieve jazzmusici van Nederland. Hij wordt vergezeld door drie routiniers uit het clubcircuit: Ernst Glerum op contrabas, Miguel Rodriguez op piano en Joost Patocka op drums.

Sinds Benjamin Herman op twaalfjarige leeftijd zijn eerste saxofoon kreeg, is hij niet meer van de jazzpodia weg te slaan. Al op zijn dertiende trad hij op in het clubcircuit. Al gauw speelde Benjamin met verschillende groepen en initieerde hij zijn eigen projecten. Hij studeerde in 1991 cum laude af aan het conservatorium van Hilversum. Later studeerde hij ook aan de Manhattan School of Music in New York.

New Cool Collective

In de jaren negentig brak Herman door met het New Cool Collective, een achtkoppige band met invloeden uit de jazz, soul en latinmuziek. Voor deze band componeert hij de muziek, en is hij bandleider. New Cool Collective bracht in 2011 het twaalfde album uit, Eighteen .

100 albums

Herman speelt op meer dan honderd albums van zeer uiteenlopende musici en artiesten. We noemen Jan Akkerman, Candy Dulfer, Trijntje Oosterhuis, Loïs Lane, Misha Mengelberg en Hans Teeuwen. In juni 2012 verscheen zijn album Deal, dat ook de soundtrack is van de gelijknamige film van Eddy Terstall. In het voorjaar van 2013 is het nieuwe album Café Solo verschenen.

Informatie

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 9 januari 2014, 20.15 (kerk open 19.30).
Entree: €20,- , donateurs: €15,- (inclusief een glas wijn/sap)
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief