WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De mond Gesnoerd
Kortenhoef, do 5 december 2013

Co de Kloet (DB) mocht gisteren niet, als tweede woordvoerder, namens zijn 10 koppige fractie het woord voeren. Dus stuurde hij de WWK onderstaand bericht.

Het reglement inzake commissies speelde de commissie Ruimte en Economie gisteren parten. In de raad telt iedere stem. In de commissie 1 stem per fractie, die ook maar 1 woordvoerder mag hebben. Toen voorzitter Ria Hennis aankondigde dat Dorpsbelangen twee woordvoerders zou hebben over de bloembakken, beriepen enkele 1- en 2-zetel partijen zich op het reglement en blokkeerden zo dat ook Co de Kloet zijn standpunt uiteen mocht zetten. Het reglement past niet op een raad waarin 1 fractie de absolute meerderheid van 10 zetels heeft als binnen die fractie twee of meer stromingen zijn, zo bleek gisteren.

Ben Steenvoorden (DB) hield namens de 10 zetels (de absolute meerderheid in de raad) een hartstochtelijk pleidooi voor voortzetting van de bloembakkenproef ook op het Zuidereinde. Dat een deel van zijn fractie het niet met hem eens is stipte hij wel aan, maar hij liet in het midden of dat 9 zetels, 5 zetels of slechts de 2 zetels van Henk en Co de Kloet zijn. Dat maakte het onmogelijk om in te schatten hoe de krachtsverhoudingen in de gehele raad liggen.

Na de lange schorsing verliet Co de Kloet diep teleurgesteld de raadszaal omdat hij zijn standpunt niet mocht verdedigen. Hij schreef onderstaande ingezonden brief.

ingezonden brief

Beste Webkrant,

Ik stel er prijs op, dat in uw publiciteit voortdurend duidelijk moet zijn, dat Henk de Kloet en ik ons vanaf het begin hebben verzet tegen het bloembakkenavontuur.

Dus niet heel Dorpsbelangen was voor. Dat is een misverstand.
Nu de kosten van de proef de € 300.000 naderen, komen misschien meer mensen tot bezinning.

Vriendelijke groeten,

Co de Kloet
Raadslid Dorpsbelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK/ing. brief
foto
---
auteur
RJ/ing. brief
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief