WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Kort: AGV en de Bakken
Wijdemeren, do 5 december 2013

Vandaag staat in het teken van Sinterklaas. Daarom nu alleen enkele korte nieuwtjes over AGV en de Bakken. Later meer.

Peilbesluit uitgesteld

Een week geleden zond het waterschap AGV een brief aan inwoners en belangstellenden dat er op 10 december een avond georganiseerd werd in De Drie Dorpen in Ankeveen over het (omstreden) peilbesluit van de Horstermeer. Gisteren maakte AGV bekend dat de avond niet door gaat. Waarschijnlijk wordt het februari. Horstermeerders blij!

Bloembakkenchaos

Gisteravond vond een langdurig, chaotisch en bewogen debat plaats over de kosten van de bloembakkenproef en hoe nu verder. Het advies van de commissie aan de wethouder lijkt te zijn dat eerst fase 1 grondig wordt geëvalueerd voor er wordt doorgegaan met fase 2. Dorpsbelangenwoordvoerder Ben Steenvoorden en D66-er Nanne Roosenschoon steunden wethouder van Waveren krachtig in zijn mening dat de proef compleet moet worden uitgevoerd. De overige partijen vonden, neigden ertoe, in diverse varianten, dat eerst maar even pas op de plaats gemaakt moet worden. De kleine partijtjes beletten Co de Kloet om als tweede woordvoerder namens Dorpsbelangen, met een andere mening dan Ben Steenvoorden, op te treden. Dat zal dan wel in de raad blijken. Het debat verliep zo chaotisch dat de deelnemers af en toe zelf het spoor compleet bijster waren over voorstel 1., 2., 3. of 4. Griffier Ina Schutte hield als enige het hoofd koel en formuleerde wat er besloten was. Later meer.

Nu Sinterklaas voorbereiden. De WWK wenst u een fijne pakjesavond, met veel en gezellige Zwarte Pieten! (En hou het heel in de storm...)

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief