WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sporten met een Beperking
Regio, di 3 december 2013

Sportservice 't Gooi biedt (ouders van) kinderen met een beperking, zowel lichamelijk als verstandelijk, ondersteuning bij het zoeken naar een passende sportactiviteit.

persbericht

Sport en bewegen voor kinderen met een beperking

Naar de sportvereniging of het zwembad, samen sporten met vriendjes en vriendinnetjes of een balletje trappen op het grasveld in de buurt. Voor veel kinderen de normaalste zaak van de wereld, maar hoe is dat voor een kind met een beperking? Sportservice ‘t Gooi biedt (ouders van) kinderen met een beperking, zowel lichamelijk als verstandelijk, ondersteuning bij het zoeken naar een passende sportactiviteit.

De regiomedewerker is op de hoogte van zowel het structurele sportaanbod bij u in de regio, als van verschillende evenementen die door het hele land plaatsvinden. In ‘t Gooi worden in verschillende plaatsen activiteiten voor kinderen met een beperking georganiseerd. In Huizen kunnen kinderen met een verstandelijke beperking terecht bij gymnastiekvereniging Turnlust, maar ze kunnen ook korfballen bij KV Huizen of tennissen bij Komt ‘ie. Voor atletiek kunnen kinderen met een lichamelijke beperking terecht bij AV Zuidwal in Huizen en kinderen met een verstandelijke beperking bij GAC in Hilversum. Voor voetbal kunnen de kinderen naar NVC in Naarden en BZC ’13 in Loosdrecht. In Bussum is er de mogelijkheid om paard te rijden bij Sportclub Gooi- en Eemland voor zowel kinderen met een lichamelijke als een verstandelijke beperking. Daarnaast heeft de Larensche Mixed Hockey Club een speciale hockeygroep voor kinderen met een verstandelijke beperking. Ook is er in ’t Gooi de mogelijkheid voor zwemles voor kinderen met een beperking. Dit is slechts een greep uit de vele mogelijkheden. Naast deze specifieke activiteiten zijn er behoorlijk wat reguliere activiteiten die hun lessen aanpassen aan de kinderen met een beperking, zodat deze kinderen gewoon geïntegreerd mee kunnen sporten of bewegen. Kijk op www.aangepastsporten.info voor het complete overzicht van sportmogelijkheden voor kinderen.

Overige ondersteuning van de regiomedewerker

Soms is een gebrek aan deskundigheid op het gebied van aangepast sporten  binnen de vereniging één van de drempels waar een kind met een beperking tegen aan loopt of rolt. Of is er bijvoorbeeld behoefte aan een activiteit die nu nog niet wordt aangeboden. In die gevallen roept de regiomedewerker zowel verenigingen, kinderen als ouders/verzorgers op om contact op te nemen. Bij gebleken behoefte kan de regiomedewerker ondersteunen in het opzetten van een nieuwe activiteiten. Daarnaast kan de regiomedewerker hulp bieden bij het creëren van de juiste randvoorwaarden om te kunnen sporten, denk hierbij bijvoorbeeld aan ondersteuning bij de aanschaf van sporthulpmiddelen. In sommige gevallen is ook financiële ondersteuning vanuit een regionaal jeugdsportfonds mogelijk.

Meer informatie?

Wilt u in contact komen met de regiomedewerker aangepast sporten, Gieneke Zandbergen? Wilt u bijvoorbeeld een sportactiviteit voor kinderen met een beperking opzetten? Of wilt u meer informatie over het sportaanbod voor kinderen met een beperking in ’t Gooi? Belt u dan met telefoonnummer: (035) 692 16 23 of stuur een e-mail naar gzandbergen@sportservicehetgooi.nl. Natuurlijk kunt u ook een bezoek brengen aan onze website: www.aangepastsporten.info

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief