WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
EHBO Cursus Rode Kruis
Regio, di 3 december 2013

U kunt zich weer opgeven voor een EHBO-cursus bij de Rode Kruis! De afdeling Gooistreek-BEL start namelijk met een nieuwe opleiding op 14 januari a.s.

persbericht

EHBO Cursus Rode Kruis

U kunt zich weer opgeven voor een EHBO-cursus bij de Rode Kruis! De afdeling Gooistreek-BEL start namelijk met een nieuwe opleiding op 14 januari a.s.

Waarom u zo’n cursus zou moeten volgen? Voor uw kind, partner, vader, moeder, noem maar op. Vraagt u zich eens af of u weet wat u moet doen bij een kneuzing of een ernstige bloeding. Of bij een hartstilstand. Op veel plaatsen hangt een AED, een automatische externe defilibrator. Weet u hoe u zo’n apparaat moet gebruiken?

Er zijn meer redenen te bedenken om een cursus te doen. Kijk naar de motieven van een paar mensen die u voor gingen. Misschien zijn dit soort overwegingen ook voor u een reden om u in te schrijven.

Een scholiere beschouwde het EHBO-diploma als een goede voorbereiding op een medische studie. Een twintiger begon aan de lessen omdat hij wilde kamperen in Canada, ver van medische hulp. Iemand uit de ouderenzorg vond dat ze moest weten wat ze in noodgevallen moest doen. Zo maar drie voorbeelden van de vele.

De cursus begint op 14 januari in het Rode Kruisgebouw, Torenlaan 11b, Bussum. Daarna zijn lessen op 21, 28/1, 4, 11, 18/2, 4, 11, 18, 25/3, 1, 8, 15/4, met een examen op 22 april, altijd van 19:45 tot 22:00 uur De cursusleider is Bert Rigter. De cursus kost € 175,= inclusief lesmateriaal. Sommige verzekeraars vergoeden deze kosten.

Vrijwilligers van het Rode Kruis hoeven niet te betalen als ze afspreken na de cursus nog twee jaar actief te blijven voor de organisatie. Wie nog niet actief is, maar afspreekt dat na de cursus twee jaar wel te zijn, krijgt na die tijd zijn cursusgeld terug.

Deze cursus leidt op voor het Oranje Kruis-examen. NRK-Gooistreek-BEL organiseert ook Rode Kruis-cursussen waarbij geen examen hoeft te worden gedaan omdat de docent bekijkt of de cursisten de stof echt onder de knie hebben. Er zijn daarna ook uitgebreide cursussen die u in staat stellen hulp te verlenen in een bedrijf of bij evenementen, bij gebleken geschiktheid is zelfs inzet bij de Bevolkingszorg (vroeger Noodhulp) van het Rode Kruis mogelijk.

Wilt u zich nu opgeven? Bel het afdelingskantoor in Bussum, 035-6922622, of mail gooienvechtstreek@redcross.nl. Doe dat ook als u nu geen tijd hebt, maar een plaats wilt op de wachtlijst.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief