WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
CDA over Ouderenzorg
Wijdemeren, zo 25 augustus 2013

Op 2 september organiseert het CDA Wijdemeren samen met de ouderenbonden KBO, PCOB en ANBO een informatiemarkt over ouderenzorg in Wijdemeren.

persbericht

Tweede Kamerlid Mona Keijzer bij
Informatiemarkt Ouderenzorg in Wijdemeren

Maandagmiddag 2 september a.s. van 13.30 - 17.00 uur organiseert het CDA Wijdemeren in samenwerking met de gezamenlijke ouderenbonden van Wijdemeren KBO, PCOB en ANBO een informatiemarkt over ouderenzorg in Wijdemeren. De bijeenkomst wordt gehouden in Partycentrum De Drie Dorpen, Cannenburgerweg 51 in Ankeveen en is voor iedereen gratis toegankelijk. Speciale gast is het Tweede Kamerlid Mona Keijzer.


Mona Keijzer

In 2011 organiseerden het CDA en de ouderenbonden voor de eerste keer een Informatiemarkt over Ouderenzorg in Wijdemeren. De bijeenkomst met o.a. toenmalig Tweede Kamerlid Sabine Uitslag werd druk bezocht. Bezoekers waardeerden vooral de laagdrempeligheid en de tafelgesprekken met politici, zorgaanbieders en belangenbehartigers. Daarom staan dit keer de kleinschalige tafelgesprekken centraal met volop ruimte voor discussie en (individuele) vragen.

Participatie, wonen, zorg

De veranderingen in de zorg volgen elkaar in snel tempo op. En er gaat nog veel meer veranderen in de komende jaren. Ondanks alle veranderingen is het van belang dat ouderen kunnen blijven deelnemen aan het lokale maatschappelijke leven, op een passende manier kunnen wonen en daarbij de zorg kunnen krijgen die ze nodig hebben.

Deze middag wordt uitleg gegeven over de recente en (mogelijke) komende wijzigingen en het zorgaanbod in de verschillende kernen van Wijdemeren. Ouderen, hun familie en mantelzorgers worden in één middag bijgepraat en kunnen in gesprek gaan met vertegenwoordigers van de politiek, zorgaanbieders en ouderenbonden.

Informatiemarkt

Er zijn veel organisaties en instellingen die activiteiten, hulp of zorg aanbieden die lang niet allemaal bekend zijn. Om het aanbod zo concreet mogelijk te maken, wordt de hele middag een informatiemarkt gehouden waar de bezoekers terecht kunnen met hun vragen.

Deelnemers aan de informatiemarkt zijn o.a. Inovum, Cura Thuiszorg, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg, Versa Mantelzorgondersteuning, KAN-parochies, Maatjesproject, Sociaal Cultureel Centrum Nederhorst den Berg, Vivium Zorggroep, Advies en Steunpunt Huiselijk Geweld, Kredietbank Nederland en de Wonen/welzijn/zorgadviseurs van Versa Welzijn. Ook de ouderenorganisaties ANBO, KBO en PCOB zijn vertegenwoordigd.

In gesprek met…

Tweede Kamerlid Mona Keijzer, wethouder Ouderenbeleid Joost Boermans en Martin Vredenduin, voorzitter van de WMO Raad Wijdemeren, verzorgen een presentatie en schuiven aan bij de tafelgesprekken met de bezoekers. Ook vertegenwoordigers van andere Wijdemeerse politieke partijen en de voorzitters van de ouderenbonden gaan aan tafel in gesprek met ouderen, hun familie en mantelzorgers.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief