WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Taxatiedag Sypesteyn
Nieuw Loosdrecht, za 24 aug 2013

Op zaterdag 31 augustus organiseert Kasteel Museum Sypesteyn in samenwerking met veilinghuis Bonhams een taxatiedag.

persbericht

Taxatiedag Bonhams op Sypesteyn
Laat uw spulletjes op waarde schatten

Op zaterdag 31 augustus organiseert Kasteel Museum Sypesteyn in samenwerking met veilinghuis Bonhams een taxatiedag. Op deze dag bent u van 11.00 tot 17.00 uur welkom op Sypesteyn in Nieuw-Loosdrecht om uw kunst en antiek te laten taxeren door een van onze experts.

Het Loosdrechtse Kasteel-Museum Sypesteyn is een van de juweeltjes in het noordelijke deel van het Vechtgebied en het plassengebied ten zuiden van Amsterdam. Gecreëerd door de laatste jonkheer Van Sypesteyn in het begin van de twintigste eeuw, is het kasteel een belangrijk en interessant 'huismuseum'. De collectie omvat onder andere porselein, oude familieportretten en een schatkamer met wapens. Sypesteyn is omringd door een prachtige historische landschapstuin waar u bij mooi weer een wandeling kunt maken en op het terras kunt genieten van een hapje en drankje.

Deze zomer vestigt het museum, met een speciale tentoonstelling, de aandacht op de vroegste geschiedenis van het Loosdrechts porselein. U bent dus zeker welkom met uw porselein maar ook met objecten uit alle andere denkbare gebieden van kunst en antiek, waaronder juwelen, zilverwerk, klokken, Aziatica, (antiek) speelgoed en schilderijen.

Op 31 augustus is Kasteel-Museum Sypesteyn geopend van 11.00 tot 17.00 uur. De entree voor het Sypesteyn is die dag € 3,50. Voor elk object dat u deze dag laat taxeren betaalt u een bedrag van € 2,50.
Jazzband Lets Jazz zal de taxatiedag muzikaal omlijsten. Lets Jazz bestaat uit vijf musici: toetsenist Lex Goode, gitarist George Vink, bassist Jos van der Hoef, drums Erik Gerritsen en zangeres Alyanne Bijlsma. Zij zullen u trakteren op een groot aantal swingende jazznummers.

Bonhams, internationaal veilinghuis met hoofdvestiging in Londen en een netwerk van kantoren in meer dan 25 landen, organiseert ruim 700 veilingen per jaar wereldwijd. Met ongeveer 60 specialistische afdelingen bestrijken zij alle gebieden van kunst vanaf de klassieke oudheid tot aan de moderne tijd. Bonhams heeft het afgelopen jaar meerdere veilingrecords gebroken, waaronder de verkoop van Fangio’s F1 Mercedes die op de jaarlijkse veiling in Goodwood ruim 22 miljoen euro opbracht.

Bonhams’ specialisten kunnen u gericht adviseren over de waarde van uw object en waar u dit het beste kunt verkopen. De veilingen in onder meer Londen, New York, San Francisco, Los Angeles, Parijs en Hong Kong, richten zich op een internationaal, kapitaalkrachtig, koperspubliek. Daarmee worden de beste prijzen behaald.

Voor meer informatie betreffende deze dag kijkt u op de website van Kasteel-Museum Sypesteyn www.sypesteyn.nl. U kunt ook contact opnemen met Saskia Simonis of Marjolein Kuipers van veilinghuis Bonhams. Het kantoor aan De Lairessestraat 154 is van maandag tot en met vrijdag dagelijks telefonisch bereikbaar van 09.30 uur tot 17.00 uur. Het kantoor is op afspraak geopend.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief