WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De Keus van Angeline Jolie
Hilversum, do 22 augustus 2013

Op donderdag 12 september verzorgt Viore van 19:15 – 22:00 uur een  voorlichtingsavond over erfelijke borst- en eierstokkanker.

In het voorjaar is er veel publiciteit geweest over Angelina Jolie, die bekend maakte haar beide borsten preventief te hebben laten verwijderen, omdat zij belast is met een erfelijk borstkanker-gen. Al die publiciteit heeft gezorgd voor de nodige onrust bij mensen (het kunnen ook mannen zijn!) die weten of vermoeden dat zij het BRCA-gen bij zich dragen. De hoogste tijd voor correcte objectiverende voorlichting over dit onderwerp. Samen met deskundigen van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis/Nederlands Kanker Instituut en specialisten van Tergooi heeft Viore een voorlichtingsavond gepland in september.

persbericht

De dilemma’s achter Angelina Jolie’s keuze
Voorlichtingsavond erfelijke borst- en eierstokkanker

Op donderdag 12 september verzorgt Viore van 19:15 – 22:00 uur een  voorlichtingsavond over erfelijke borst- en eierstokkanker. Eerder dit jaar kwam de Amerikaanse actrice Angelina Jolie uitgebreid in het nieuws omdat zij haar beide borsten preventief heeft laten verwijderen vanwege haar belasting met het erfelijke borstkanker-gen. Tijdens deze avond gaan artsen en andere deskundigen in op de vragen, die dat bij veel mensen heeft opgeroepen.

Programma

De avond begint met een persoonlijk verhaal van Kristel Hoogwout, werkzaam bij de Stichting Olijf. Dr. Mariëlle Ruijs, klinisch geneticus  en drs. Daniëla Hahn, psychologe, zijn allebei werkzaam bij NKI-AVL. Zij gaan in op erfelijkheidsonderzoek en de psychologische impact die dit kan hebben. De specialisten Dr. Eline Vriens-Nieuwenhuis (oncologisch chirurg) en Dr. Fleur Rosier-van Dunné (gynaecologe), beiden werkzaam bij Tergooi, vertellen meer over onderzoek, diagnose en preventieve ingrepen en behandelingen. Aan het eind van de avond zijn de verschillende sprekers beschikbaar voor de beantwoording van individuele vragen. Voor het exacte programma zie www.viore.org.

Belangstellenden kunnen zich tot 10 september aanmelden via een mailtje naar info@viore.org of een telefoontje (op werkdagen  tussen 11:00 en 15:00 uur) naar 035-6853532. Toegang is gratis.

Viore

Stichting Viore is een zelfstandige maatschappelijk gedreven organisatie. Het inloopcentrum Viore is gevestigd op het terrein van Tergooi, Oostereind 115 in Hilversum. Voor nadere informatie over het inloopcentrum kunt u de website www.viore.org bezoeken, mailen naar info@viore.org of bellen naar 035-6853532.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief