WIJDEMEERSE WEBKRANT
Kerken in Zicht Route
Loosdrecht, zo 18 augustus 2013

Op zaterdag 31 augustus organiseert de NCRV een auto- en fietsroute langs een aantal  kerken in het Vecht- en Plassengebied.

persbericht

Kerken in Zicht Vecht- en Plassengebied
Route langs Nederlandse Godshuizen

Vraagt u zich ook wel eens af hoe het kerkgebouw, waar u langs rijdt, er van binnen uitziet? Op zaterdag 31 augustus organiseert de NCRV een auto- en fietsroute langs een aantal  kerken in het Vecht- en Plassengebied. Langs deze route zijn tussen 10.00 - 16.00 uur verschillende kerken te bezichtigen in Loosdrecht, Loenen, Breukelen en Tienhoven. Behalve bezichtiging zijn er ook andere activiteiten zoals tentoonstellingen, presentaties en muzikale optredens.

In de Sijpekerk in Nieuw-Loosdrecht zijn doorlopend orgelbespelingen en is de tentoonstelling ‘Tekens aan de Wand’, spreuken en gezegden met een speciale betekenis. De Gereformeerde kerk langs de Nieuw-Loosdrechtsedijk heeft een tentoonstelling van twaalf feesticonen met bijpassende Byzantijnse muziek. De Nederlands Gereformeerde kerk in Oud-Loosdrecht toont een PowerPointpresentatie over de geschiedenis van het gebouw en de gemeente. Daarnaast wordt een boekenmarkt gehouden en zijn er orgelbespelingen om 10.30 uur en 14.30 uur. In de Nederland Hervormde kerk  aan de Oud-Loosdrechtsedijk kunt u meer horen en zien over de porseleinfabriek van ds. Mol. Hiermee creëerde deze predikant in 1774 werkgelegenheid in het destijds arme Loosdrecht.

In de St.Ludgeruskerk in Loenen worden kerkschatten en voorwerpen van Mariaverering en bidprentjes tentoongesteld en is orgelspel. De Gereformeerde kerk van Loenen laat in een expositie de geschiedenis van de kerk, het oude dorp en de molen zien en er worden orgelbespelingen verzorgd. In de Pieterskerk in Breukelen worden rondleidingen verzorgd langs o.a. de rouwborden. Ook is er orgelspel met trompet. De PKN in Tienhoven heeft een tentoonstelling van oude foto´s van de kerk en van het dorp Tienhoven en er zijn orgelconcerten van 11.30 – 12.00 uur en van 14.30 – 15.00 uur.

Deelname voor NCRV leden bedraagt € 6,-; hiervoor ontvangt u een NCRV rugzakje met o.a. consumptiebonnen, documentatiemateriaal en een attentie; niet leden betalen voor deelname € 12,-.

Het wordt bijzonder op prijs gesteld als u zich van te voren aanmeldt: kerkeninzicht@gmail.com of telefonisch tussen 18.00 en 19.00 uur (niet op 30 augustus): Ina van der Vliet, 035-5821762.
 Inschrijven op de dag zelf kan tussen 10.00-14.00 uur in de Sijpekerk, Nieuw-Loosdrechtsedijk 171, 1231 KS Nieuw Loosdrecht en in de St. Ludgeruskerk, Pr. Margrietlaan 1, 3632 EA Loenen a/d Vecht.

Is uw tijd beperkt, dan is het natuurlijk ook mogelijk om gedurende de dag één of meerdere kerkgebouwen binnen te lopen. Hieraan zijn geen kosten verbonden.

Aan het eind van de middag wordt er een vesper gehouden in de Sijpekerk in Nieuw Loosdrecht. Voorgangers zijn ds.J.Meertens, predikant van de Sijpekerk en drs.Jacobine Geel namens de NCRV.

Meer informatie is te vinden op de website van de NCRV http://www.ncrv.nl/leden/acties. Daar kunt u ook de informatie over de kerken, een plattegrond en de auto- en fietsroute downloaden.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief