WIJDEMEERSE WEBKRANT
Ontlezing op Papier
Wijdemeren, do 15 augustus 2013

De Telegraaf Media Groep slankt af, het mannenblad FHM van hoofdredacteur en Horstermeerder Jan Heemskerk stopt met print. Blad en krant hebben het moeilijk.

Zomaar twee nieuwsberichten van vandaag, die aansluiten op het artikel "Iedereen Journalist" dat wij op 2 augustus publiceerden over de problemen die papieren media hebben, die nog eens verergeren door de crisis.

Ontlezing op Papier


Jan Heemskerk tijdens de protestbijeenkomst 26 februari 2010
in het NERA gebouw in de Horstermeerpolder.

Op nu.nl staat een bericht over het mannenblad FHM. Het blad zal niet meer gedrukt worden, maar uitsluitend via internet verspreid worden. Alleen speciale uitgaven als "Het buurmeisje van het Jaar" worden nog gedrukt. Jan Heemskerk, de hoofdredacteur van FHM (die in de Horstermeer woont en samen met Marianne Zwagerman actie voerde tegen de vernatting van de polder) zegt daarover:


Reden voor de beëindiging van het maandelijks verschijnen van het blad is volgens Heemskerk de 'ontlezing op papier'.  "Ik zit al dertig jaar in deze wereld, dus het is niet echt een verrassing dat print terugloopt. En bij mannen nog sneller. De ontlezing op papier neemt in moordend tempo toe."


Gooi en Eemlander

In de Gooi en Eemlander stond vandaag dat de Telegraaf Media Groep (TMG), de uitgever van de Gooi en Eemlander 350 banen gaat schrappen bovenop de 350 banen die al geplend waren te schrappen. In de krant staat daarover:


Het moederbedrijf TMG van dagblad De Telegraaf, Sky Radio en socialenetwerksite Hyves zag de omzet afgelopen halfjaar met 2,5 procent dalen tot 274,8 miljoen euro. De advertentie-inkomsten namen daarbij met 6 procent af, de oplage-inkomsten zakten met bijna 3 procent. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 8,8 miljoen euro tot 25,3 miljoen euro.


Het is niet te hopen dat de Gooi en Eemlander gekort wordt. In de lokale democratie speelt de krant in principe nog steeds een hoofdrol als het gaat om de onmisbare waakhondfunctie, die de lokale politiek kritisch volgt.

Er staat tegenwoordig wel minder tekst in de krant en er staan meer (vaak zinloze) grote foto's en paginagrote advertenties in voor de krant zelf en voor producten "Van de Krant". Het vult de krant, goed voor de ontlezing, maar het maakt de krant er niet boeiender op.

Wij wensen de collega's van de Gooi en Eemlander sterkte in de komende tijd.


Pagina 14 en 15 regiokatern vandaag.
1/4 echte inhoud en 3/4 bladvulling en voor de krant zelf,

bron
nu.nl, G&E
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief