WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Social Lab voor Jeugd
Wijdemeren, ma 12 augustus 2013

Wijdemeren is op zoek naar enthousiaste jongeren tussen de 13 en 21 jaar die hun stem willen laten horen!

persbericht

Inbreng van jongeren belangrijk in ontwikkeling en uitvoering van beleid
Wijdemeren stimuleert jongerenparticipatie door inzet van
lokale jeugd

Wijdemeren is op zoek naar enthousiaste jongeren tussen de 13 en 21 jaar die hun stem willen laten horen! Deze jongeren worden na de zomer door de gemeente ingeschakeld om mee te denken en advies te geven over jongerenthema’s. Hiermee geeft de gemeente de jeugd een stem in haar (jeugd)beleid. Daarnaast stimuleert de gemeente de betrokkenheid en participatie van jongeren in de gemeente. CNV Jongeren en Partners+Pröpper begeleiden Wijdemeren bij dit initiatief.

De gemeente hecht veel waarde aan de inbreng van jongeren in de ontwikkeling en uitvoering van beleid. Beleid gericht op jongeren kan pas succesvol worden uitgevoerd als jongeren daarin worden betrokken. Om dit te realiseren gaat de gemeente een ‘Social Lab’ inrichten. In het Social Lab gaan jongeren in groepen online en offline met elkaar aan de slag rondom hun zelfgekozen thema’s. Nadat de jongeren het thema hebben verkend en uitgediept stellen ze een advies op voor college/gemeenteraad. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het stimuleren van vrijwilligerswerk onder jongeren of het inrichten van openbare speelruimte. Het traject loopt van september tot december 2013 en moet leiden tot een verbeterd inzicht in de wensen en behoeften van de jongeren in Wijdemeren. Daarnaast wil de gemeente jongeren laten ervaren dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op hun eigen leef- en woonomgeving.

Meepraten in het ‘Social Lab’?

Geïnteresseerden kunnen zich tot september aanmelden bij Marieke Mulder: m.mulder@cnvjongeren.nl of (06) 24 81 34 76. Meer informatie? Neem contact op met: Marieke Mulder (CNV Jongeren) of Marleen Voorn (gemeente Wijdemeren): m.voorn@wijdemeren.nl of (035) 65 59 594.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief