WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Fietsen langs Ecoducten
's-Graveland, di 6 augustus 2013

Het Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten geven op 31 augustus samen een kijkje in de keuken achter de grote ecoducten en kleinere natuurverbindingen.

persbericht

Fietsexcursie langs natuurverbindingen in het Gooi

Het Goois Natuurreservaat en Natuurmonumenten geven samen een kijkje in de keuken achter de grote ecoducten en kleinere natuurverbindingen. Fiets mee met deze 2,5 uur durende activiteit voor volwassenen en ontdek hoe de dieren zich verplaatsen door het drukke Gooi.

Door de ogen van een ree

Het Gooi is doorsneden door een netwerk van drukke wegen en spoorlijnen. Daarom zijn en worden voor reeën en andere dieren aparte verbindingswegen aangelegd om veilig van natuurgebied naar natuurgebied te trekken. Volg samen met twee boswachters van Natuurmonumenten en het Goois Natuurreservaat de route die reeën afleggen. Vanaf Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek in ’s-Graveland fiets je langs de paddentunnels op de Oude Meentweg, over de Natuurbrug Crailo, de natuurcorridor bij de Hilversumse Meent en de nieuwe natuurverbinding Naardermeer-Ankeveense Plassen. De gidsen geven, met behulp van tal van foto’s en kaarten, uitgebreid uitleg over het hoe en waarom deze verbindingen. Een uitgelezen kans voor iedereen die belangstelling heeft voor de vragen achter het natuurbeheer. De route is ca. 15 km lang. Op een van de stops wordt koffie aangeboden.

Informatie

Datum: 31 augustus 2013
Tijdstip: 10:00 uur tot 12.30 uur. Een kwartier voor aanvang aanwezig zijn.
Kosten: Leden Natuurmonumenten € 5 en niet-leden € 8
Aanmelden: Vooraf aanmelden op www.natuurmonumenten.nl/agenda of 035-656 30 80. Bijzonderheden: Eigen fiets meenemen.
Vertrek: bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek
Noordereinde 54b, 1243 JJ in ’s-Graveland

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
campagne 2014
reageer
zoek
nieuwsbrief