WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
De heer D. van Essen
Kortenhoef, vr 26 april 2013

persbericht

De heer D. van Essen

De heer D. van Essen uit Kortenhoef (64), Lid in de Orde van Oranje-Nassau

De heer Van Essen is een maatschappelijk zeer betrokken man. Sinds de oprichting van de CDA in ’s-Graveland is de heer Van Essen politiek actief binnen deze partij. Een roerige tijd, omdat de samenvoeging van ’s-Graveland met omringende gemeenten langzamerhand een feit werd. Hij was van 1994 tot 1998 gemeenteraadslid en van 1998 tot 2002 fractievoorzitter. Tot 1998 was hij tevens wethouder bij de gemeente ’s-Graveland. Vanaf het ontstaan van de gemeente Wijdemeren bestaat ook de Wijdemeerse Webkrant: de dagelijkse internetkrant van Wijdemeren. Hij vormt vanaf de oprichting van de Wijdemeerse Webkrant een gouden team met de heer Jungmann en maakt foto’s en schrijft berichten.

Sinds 2003 is hij lid van de kascommissie en bestuursadviseur van de Historische Kring ‘In de Gloriosa’. Hij stelt zijn eigen fotoarchief kostenloos ter beschikking van de Historische Kring. In 2005 werd hij commissielid van toneelvereniging DSO en sindsdien verzorgt hij de PR. Hij ontwerpt en verzorgt drukwerk, zoals toegangskaartjes, affiches, posters en donateursboekjes. De heer Van Essen is sinds 2006 actief bij Stichting Behoud Leefbaarheid Oud Kortenhoef (BLOK). Hij heeft de website ontworpen en organiseert jaarlijks het ‘dauwtrapevenement’. Toen de jaarlijkse gondelvaart in Kortenhoef dreigde te stoppen door allerlei problemen, sprong de heer Van Essen in de bres en trok de nodige activiteiten naar zich toe, waardoor het kon blijven bestaan. Voor de Stichting Vechtplassen Palingrook Commissie (VPC) maakt hij foto’s en fotoalbums die richting pers en deelnemers van het NK Palingroken gaan.

Het Kapittel voor de Civiele Orden kwalificeert hem als ‘iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd’.

Terug naar de lijst.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
Rik Jungmann
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
overzicht
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief