WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Dauwtrappen bij NatMon
's-Graveland, di 23 april 2013

Ook bij Natuurmonumenten kan dit jaar op Hemelvaartsdag (9 mei) gedauwtrapt worden. Gezinnen en volwassenen kunnen vroeg opstaan en wandelen met de boswachter.

(In Kortenhoef wordt ook al tientallen jaren op Hemelvaartsdag dauwtrappen door de Stichting BLOK georganiseerd.)

persbericht

Dauwtrappen met ontbijt bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek

Op Hemelvaartsdag 9 mei organiseert Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek van 6.00 tot 9.00 uur ‘dauwtrappen met ontbijt’ voor gezinnen en voor volwassenen. Sta op Hemelvaartsdag vroeg op en wandel van 6.00 tot 8.00 uur mee met de boswachter. Na de wandeling is het heerlijk ontbijten in het bezoekerscentrum. Op vrijdag 10 mei van 21.30 tot 23.00 uur is er voor volwassenen een avondexcursie ‘Ontdek de vleermuizen in het donker op Boekesteyn’. Alle activiteiten starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland.

Dauwtrappen met ontbijt voor gezinnen

Heel vroeg opstaan, de nog bedauwde natuur ontdekken, tussendoor spelletjes doen en daarna uitgebreid ontbijten: dat is Hemelvaartsdag bij Natuurmonumenten. Speur naar reeën op de graslanden. Hoor de kikkers kwaken. Geniet van het voorjaar op de fraaie buitenplaatsen Schaep en Burgh en Boekesteyn. De wandeling eindigt bij het bezoekerscentrum met een heerlijk biologisch ontbijt. Deze activiteit is voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar. Kosten: leden van Natuurmonumenten betalen €12,50 per kind en niet-leden €15,50 per kind. Kinderen tot 12 jaar mogen mee voor het kindertarief. Volwassenen betalen € 19,50/ €22,50 (lid/niet-lid).

Dauwtrappen met ontbijt voor volwassenen

Voor dag en dauw opstaan, een flinke wandeling maken en daarna uitgebreid ontbijten: start zo je Hemelvaartsdag bij Natuurmonumenten. Luister naar het ochtendconcert van de vogels. Wandel mee over de bedauwde paden van Schaep en Burgh, Boekesteyn en Spanderswoud. De wandeling eindigt bij het bezoekerscentrum met een heerlijk biologisch ontbijt. Kosten:leden Natuurmonumenten €19,50 per persoon, niet-leden €22,50 per persoon.

Ontdek de vleermuizen in het donker op Boekesteyn

Wandel van 21.30 tot 23.00 uur mee over de buitenplaats Boekesteyn en luister naar de vleermuis met de batdetector. In de schemering zie je vleermuizen vliegen, jagend op insecten. De batdetector van de boswachter zorgt ervoor dat je deze geheimzinnige dieren ook in het donker kunt spotten: het apparaatje maakt vleermuisgeluiden voor mensen hoorbaar. Hoe donker het ook is, je hoort ze vliegen. Kosten: leden van Natuurmonumenten € 5 per persoon, niet-leden € 8 per persoon.

Vertrekpunt en aanmelden

Alle excursies starten bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, Noordereinde 54b in ’s-Graveland. Voor alle activiteiten is vooraf aanmelden nodig in verband met het beperkt aantal plaatsen. Dit kan telefonisch bij Bezoekerscentrum Gooi en Vechtstreek, 035-656 30 80 van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur, of via www.natuurmonumenten.nl/bcgooienvechtstreek.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief