WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Samen Bouwen Loosdrecht
Oud Loosdrecht, do 18 april 2013

De eerste informatieavond over ‘Samen betaalbaar bouwen in Oud-Loosdrecht’, die gisteren gehouden werd, was een succes.

persbericht

Succesvolle eerste informatieavond
‘Samen betaalbaar bouwen in Oud-Loosdrecht’

De eerste informatieavond op woensdag 17 april over ‘Samen betaalbaar bouwen in Oud-Loosdrecht’ was een succes. Wethouder Jaap van Waveren: ‘Ik ben verheugd dat er voldoende belangstelling is voor deze unieke kans. Na decennia kunnen er eindelijk weer een aantal betaalbare woningen worden gebouwd in het dorp’. Op maandag 22 april is er om 20.00 uur een tweede informatieavond in het gemeentehuis aan de Rading. Belangstellenden zijn van harte welkom!

Betaalbaar wonen

Projectleider Jeroen van den Adel liet tijdens de eerste informatieavond aan de hand van een aantal gerealiseerde voorbeelden zien dat het zelf ontwikkelen van een woning grote financiële voordelen heeft. Meestal is de taxatiewaarde van de woning bij oplevering ook hoger dan de realisatiekosten, een tophypotheek is dan niet nodig. Dat scheelt in de maandelijkse rentelasten. Daarbij zijn ook de maandelijkse energielasten van een nieuwbouwwoning aanzienlijk lager. Tenslotte heb je door samen te bouwen veel schaalvoordeel. Daardoor kun je een woning relatief goedkoop realiseren. In Oud-Loosdrecht is het goed mogelijk om een complete woning met keuken en al en inclusief grond voor € 200.000 euro. v.o.n. te realiseren.

Bouwen op maat

De toekomstig bewoners zijn zelf opdrachtgever voor ontwerp en bouw. Ruimte voor toekomstige uitbreiding, extra duurzaam, levensloopbestendig, een bredere of smallere woning, ruimte voor een hobby of een werkkamer. Het is mogelijk, de toekomstige bewoner bepaalt!

Liever vandaag dan morgen!

Een aantal aanwezigen zou liever vandaag dan morgen beginnen met het realiseren van hun droom, een betaalbare woning in Oud-Loosdrecht. Ook de vele mogelijkheden om de woning op maat te maken heeft de aanwezigen aan het denken gezet. De handen van anderen begonnen al te jeuken bij de mogelijkheid nog meer budget te sparen door zelf te gaan klussen.

Maandag 22 april: tweede informatieavond

Op maandag 22 april is er een tweede informatieavond over het gezamenlijk bouwen. Tijdens deze tweede informatieavond worden de mogelijkheden nogmaals toegelicht en is er alle gelegenheid tot het stellen van vragen. De inschrijving zal in mei starten. Vanaf juni kunnen de toekomstige bewoners aan de slag met het ontwerp. De verwachting is dat zij in 2014 hun splinternieuwe huis kunnen betrekken.

Over het project

Aan het Oppad in Oud-Loosdrecht komen negen betaalbare eengezinswoningen en een villa.
Om de eengezinswoningen voor de kopers tegen kostprijs te realiseren heeft de gemeente Wijdemeren gekozen voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dat wil zeggen: samen met anderen een woning laten bouwen zonder tussenkomst van een projectontwikkelaar. Uit de praktijk blijkt dat dit 10 tot 30% goedkoper is. Daarnaast wordt dit initiatief ook financieel ondersteund door een subsidie van de provincie. Vooral voor starters is dit een unieke kans!

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op: www.wijdemeren.nl/samenbetaalbaarbouwen. Belangstellenden die niet naar de bijeenkomsten kunnen komen, kunnen hun interesse kenbaar maken bij de projectleider via het volgende e-mailadres: j.vandenadel@wijdemeren.nl.

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
---
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief