WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Nescio-lezing 21 april
Kortenhoef, do 11 april 2013

Op zondag 21 april wordt in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef een Nesciolezing annex Koffieconcert georganiseerd door de OSG in samenwerking met VUconnected.

persbericht

Nescio Lezing

Op zondag 21 april wordt in het Oude Kerkje aan de Dijk in Kortenhoef een Nesciolezing annex Koffieconcert georganiseerd door de OSG in samenwerking met VUconnected.

Dr. Bart Voorsluis zal de lezing verzorgen onder de titel "Een onverantwoordelijke mens".

Verantwoordelijk(heid) verbinden we met opmerkelijk veel werkwoorden, zoals (op je nemen), krijgen, zijn, dragen, accepteren, een beroep doen op, etc. Maar de grond daarvan is het besef van verantwoordelijkheid. Als dat ontbreekt, vervalt al het andere. De hoofdfiguur van de raadselachtige roman De Vreemdeling van Camus kan ons dat leren. Hij heeft een moord gepleegd, maar realiseert zich niet dat hij daarop kan worden aangesproken, ook al is hij bereid om schuld te erkennen. Camus wil het niet als pathologie voorstellen, maar wat is het dan wel? Misschien zegt het ons iets fundamenteels over verantwoordelijkheid, te beginnen bij de titel.

Bart Voorsluis (1946), opgeleid als filosoof, was van 1993 tot 2011 als programmamaker verbonden aan achtereenvolgens VUSA en Dialoog, VU- podium en VUconnected. Dit zijn publieksorganisaties van VU- Vereniging en Vrije Universiteit die zich tot taak stelden om het gesprek te stimuleren tussen universiteit en samenleving over vragen aangaande de verhouding tussen wetenschap en ethiek/levensbeschouwing.

Muziek rond de lezing: Judith Jamin, cello en Tilly Keessen, vleugel

Zij spelen voor de lezing:

J.S. Bach Andante uit de Sonate voor viool solo in a in een bewerking voor cello en piano
(1685-1750)

J.Ch. Fr. Bach Sonate in G
(1732-1795)
Allegretto - Rondo

En na de lezing:

A. Dvorak 2 Romantische Stücke
(1841-1904)
Allegro moderato - Allegro apassionato

Leos Janacek Pohadka - Een sprookje
(1854-1928)
Con moto- con moto- allegro

Tilly Keessen

Tilly Keessen studeerde aan het Amsterdams Conservatorium bij Nelly Wagenaar waar ze haar diploma’s cum laude behaalde. Hierna vervolgde zij haar studie bij Felix Hupka. Regelmatig trad zij op als soliste met verschillende Nederlandse orkesten, waaronder ook bij het Concertgebouworkest onder leiding van Bernhard Haitink en Pierre Monteux. De laatste jaren heeft Tilly Keessen zich vooral toegelegd op de kamermuziek. Met het Gemini- ensemble was zij in vele binnen – en buitenlandse concertzalen te gast en nam zij o.a. 2 CD’s met de Franse chansonnier Philippe Elan op. Tilly Keessen was als hoofdvakdocente verbonden aan het conservatorium te Maastricht. Sinds enige tijd vormt zij en duo met de celliste Judith Jamin.

Judith Jamin

Judith Jamin begon haar opleiding in Frankfurt/Main en studeerde later af met het diploma van uitvoerend musicus bij Johannes Goritzki in Düsseldorf.Ze vervolgde haar studies bij Dimitri Ferdschtman aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam Tot 2013 was zij met een deeltijdbaan verbonden aan Holland Symphonia. Zij treed verder met verschillende kamermuziekensembles op zoals het Cellokwartet Amsterdam. Met pianiste Klara Würtz heeft zij eerder een CD opgenomen met romantisch cellorepertoire. Sinds enige tijd vormt zij een duo met pianiste Tilly Keessen, met wie zij eveneens een CD met o.a. werken van Mendelssohn heeft genomen. Naar aanleiding van deze CD volgde een uitnodiging voor een recital in het Mendelssohnhuis in Leipzig.
Judith Jamin speelt met een door François Tourte in 1812 gebouwde stok, die haar door het Nationaal Instrumentenfonds ter beschikking werd gesteld.

Informatie

Aanvang:  11.00 uur
Waar: Oude kerkje a/d Kortenhoefsedijk 168
Entree:  € 7,00 kinderen vrij
www.osg-kortenhoef.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbericht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief