WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Open Dag Brandweer
Kortenhoef, za 6 april 2013

De brandweerpost 's-Graveland hield vandaag met hulp van andere korpsen een drukbezochte open dag met veel spektakel. Maarten Steinkamp was ceremoniemeester.

Klik hier voor het uitgebreide WWK fotoalbum.


Links de nieuwe brandweerkazerne, rechts het grasveld waar veel te beleven was.


Een antieke VW bus met aanhangwagen.

De nieuwe brandweerkazerne in Kortenhoef was vandaag opengesteld voor het publiek. In de kazerne was een tentoonstelling te zien van de historische kring In De Gloriosa. Veel oude foto's van brandweerlieden en oud-burgemeesters als Jansen, Vander Walle en Kozijn. Ook knipsels waarin Hilversum en 's-Graveland elkaar verwijten maken over de brand in de belt Groenewoud die in 1972 wekenlang Kortenhoef in de stank zette.

Op het grasveld naast de brandweerkazerne werden demonstraties gegeven van het blussen van brandende auto's. Ook stonden daar historische brandweervoertuigen opgesteld. Een topper was een hoogwerker van de brandweer uit Weesp waarmee het publiek tot grote hoogte werd opgetild, wat een geweldig uitzicht gaf. De hele dag stond er een rij wachtenden voor de hoogwerker om van die sensatie te genieten. Glunderend lieten de kinderen (en de volwassenen) zich ophijsen.

bron
WWK
foto
Rik Jungmann
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief