WIJDEMEERSE WEBKRANT
Hoorntrio bij Kunst ad Dijk
Kortenhoef, vr 5 april 2013

Op 18 april staat het trio Trio Petkova - Eschkenazy - De Waal gezamenlijk op het podium van Kunst aan de Dijk in Kortenhoef.

persbericht

Concert Kunst aan de Dijk presenteert:
Hoorntrio met drie topsolisten

Ze trekken ieder volle zalen, maar op 18 april staan ze gezamenlijk op het podium: het trio Trio Petkova - Eschkenazy - De Waal. Drie wereldberoemde solisten verzorgen gezamenlijk een veelzijdig programma bij Kunst aan de Dijk in Kortenhoef. Een mooie gelegenheid om na te gaan hoe viool, piano en hoorn samenklinken in het Oude Kerkje.


Foto: Chris Hoefsmit

Marietta Petkova

De Bulgaarse meesterpianiste Marietta Petkova is een oude bekende bij Kunst aan de Dijk. Ook het vorige seizoen werd haar poëtische spel weer met superlatieven beschreven in de pers. Zij bespeelt de vleugel met een indrukwekkende virtuositeit.

In Kortenhoef speelt Petkova samen met violist Vesko Eschkenazy en hoornist Jasper de Waal. Eschkenazy, een landgenoot van Petkova, is al jaren de geliefde concertmeester van het Koninklijk Concertgebouworkest. Jasper de Waal is voormalig eerste hoornist bij dit orkest en werd in de pers bejubeld als ‘een hoornist van wereldklasse’. Het resultaat van hun samenwerking is intens, warm en meeslepend.

Programma

De musici spelen voor de pauze solo en als duo, met werken van Wim Roerade (hoorn solo), Paul Dukas (hoor en piano) en Johannes Brahms (viool en piano). Na de pauze gaan de handschoenen uit en spelen ze als trio het hoorntrio van Johannes Brahms. Met dit concert sluit Kunst aan de Dijk het seizoen 2012-2013 af.

Plaats: het Oude Kerkje, Kortenhoefsedijk 168, Kortenhoef
Datum en tijd: 18 april 2013, 20.15, kerk open 19.30 uur
Entree: € 20,00 inclusief een glas wijn in de pauze; donateurs € 15,00
Meer informatie: www.kunstaandedijk.nl

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
persbricht
foto
persbericht
auteur
persbericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief