WIJDEMEERSE WEBKRANT
Artonis Piano Trio
Horstermeer, vr 5 april 2013

Op zondag 21 april treedt het Artonis Piano Trio op in het Jagthuis in de Horstermeer met werken van Haydn, Mendelssohn en Sjostakovitsj.

persbericht

Artonis Piano Trio speelt klassieken in het Jagthuis

Op zondag 21 april treedt het Artonis Piano Trio op in het Jagthuis in de Horstermeer met werken van Haydn, Mendelssohn en Sjostakovitsj.

Even voorstellen: violiste Anouk Brokaar, pianist Frank Oppedijk en cellist Willem Stam vormen samen het Artonis Piano Trio. De drie studeerden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Vera Beths, Naum Graubert en Dmitri Ferschtman. Afzonderlijk wonnen ze prijzen op verschillende concoursen. Al snel na de oprichting werd het Artonis Piano Trio genomineerd voor de Storioni Festival Prijs. Inmiddels heeft het trio een volle agenda met concerten in Nederland en het buitenland. Voor het concert in Het Jagthuis heeft het Trio een klassiek programma samengesteld: Haydn (in Fis), Mendelssohn (in d) en Sjostakovitsj (in e).

Zowel Mendelssohn als Sjostakovitsj zaten bij de première van hun werk zelf aan de piano. Sjostakovitsj schreef het trio in de zomer van 1944 en droeg het op ter nagedachtenis aan een goede vriend die in februari van dat jaar overleden was. Het is een prachtig werk, een uitdaging voor alle spelers en een van de meest gespeelde kamermuziekwerken van Sjostakovitsj. Bij het Artonis Pianotrio is het in goede handen.

Op donderdagavond 18 april is het Artonis Trio te gast in het muziekprogramma VIRUS op Radio 4 en later dit voorjaar soleert het trio in het Tripelconcert van Beethoven met het Amersfoorts Jeugd Orkest. Maar dus eerst live in Het Jagthuis!

Zondag 21 april, aanvang 15.30 uur, entree 17 euro. Reserveren via de website www.jagthuis.nl, per e-mail via stal@jagthuis.nl of telefonisch 0294-252609. De locatie van het concert is Het Jagthuis, Middenweg 88, Nederhorst den Berg (Horstermeer).

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
WWK
foto
---
auteur
---
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief