WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Sterrenwachter geen Ruimte
Loosdrecht, za 29 september 2012

De Sterrenwachter, basisschool in Loosdrecht, heeft behoefte aan een ruimte voor remedial teaching. De raad weigerde er geld voor.

Een remedial teacher is een onderwijzende die bijles geeft aan leerlingen die zwak zijn in een onderdeel (lezen, rekenen). Vaak gebeurt dat individueel, soms in een klein groepje.

Te duur

Eind 2011 kwam de kwestie van een ruimte voor remedial teaching (RT-ruimte) voor het eerst aan de orde. Toen ging er een bedrag van circa twee ton over tafel. De commissie vond dat te duur en droeg wethouder Boermans op om te zoeken naar een goedkopere oplossing.

De school zocht ook naar een goedkopere oplossing en kwam met offertes van ca. € 130.000. De wethouder vond een gebouwtje aan de Meidoornlaan op 150 meter van de school. De kosten om dat in gebruik te nemen als RT ruimte bedragen € 40.000. Dat laatste voorstel lag dan ook donderdagavond ter tafel.

VVD en DB tegen

Het voorstel kon echter geen goedkeuring wegdragen van de VVD en DB, samen 13 zetels. Beide partijen waren van mening dat RT in ieder kantoortje of in de aula van een school kan plaatsvinden, omdat het gaat om plek voor 2 a 3 mensen. "Overbodig": was de mening van Joep Frijdal (VVD). "Weggegooid geld":sprak Ria Hennis (DB).

De andere partijen steunden wethouder Boermans in zijn pleidooi om de RT-ruimte voor de Sterrenwachter te realiseren op de Meidoornlaan. Zij vonden dat de school recht heeft op de ruimte in het kader van goed onderwijs en op grond van de verordening. Bovendien verklaarden zij dat de commissie indertijd gevraagd heeft om een goedkopere oplossing, dat de wethouder die nu aandroeg en dat die dus gehonoreerd moest worden.

Lege handen

Het mocht niet baten. Alleen Marcel Maasse van DB stemde samen met Nanne Roosesnchoon (D66) mee met de oppositie. Toch werd het voorstel verworpenmet 12 stemmen van DB en VVD samen. De school moet het doen met de bestaande eigen ruimte.

bron
WWK
foto
Douwe v. Essen
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief