WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verkeerscommissie stopt
Wijdemeren, vr 28 september 2012

De Verkeers Advies Commissie is afgetreden nadat gisteravond het wegcategoriseringsplan door de raad ontkracht werd.

Tijdens het debat over het voorstel inzake het wegcategoriseringsplan (WCP) werd de Verkeers Advies Commissie (VAC) door alles fracties en wethouder Gerard Abrahamse uitbundig bedankt voor de inzet voor de goede zaak. De VAC deed voor alle belangrijke wegen in Wijdemeren in het WCP een voorstel over de snelheidsbeperking op die wegen. Aan die snelheidsbeperking zit, voorzover het een 30 km/u regime betreft, ook een wettelijke (CROW) inrichting vast. In die afweging is veel tijd en inspanning gaan zitten.

Ontkracht

Groot was dan ook de teleurstelling bij de VAC toen het amendement van Dorpsbelangen op tafel kwam. In dat amendement werd van het 30 km regime, zoals de VAC dat op een aantal belangrijke wegen voorstelde, door DB een 30 of 50 regime gemaakt, later in te vullen bij de definitieve invulling van de maatregelen op die wegen. Daarmee werd het leidende beginsel van het WCP in feite ontkracht.

Afgetreden

Tijdens het debat liet wethouder Gerard Abrahamse (VVD) al weten dat de VAC zich op zijn positie beraadde. Later op de avond, rond middernacht, werd bekend dat de Verkeers Advies Commissie uit protest is afgetreden.

Dossier Verkeer

bron
WWK
foto
---
auteur
Rik Jungmann
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief