WIJDEMEERSE WEBKRANT
.
Verrijking Plassenschap
Wijdemeren, wo 19 september 2012

Eergisteren werd gesproken over het Plassenschap dat het al lang moeilijk heeft. Co de Kloet praat ons bij.

NB. Stichtse Vecht, dat zijn de buren. Loenen, Breukelen en Maarssen samen.

ingezonden bericht

Nieuwe Koers Plassenschap

Eén onderwerp maar was er maandagavond bij een gecombineerde vergadering van twee raadscommissies, maar dan wel een onderwerp waar veel gedoe over is: het Plassenschap.

Het Plassenschap dat hoort te waken over de Loosdrechtse plassen, maar dat niet zo geweldig doet.
Het Plassenschap dat te maken heeft met twee provincies en twee gemeenten die het schap met te weinig geld overeind houden en dat ook nog in talloze recreatiediscussies een rol speelt en met zoveel belangen heeft rekening te houden dat het je gaat duizelen.

Het Plassenschap moet dus op de schop, het moet anders, het moet beter en dus is er een verrijkingsscenario opgesteld, dat door de voorzitter van het schap burgemeester Martijn Smit van Wijdemeren hartstochtelijk wordt verdedigd. Hij kreeg gisteravond na veel informatie en een vriendelijke discussie de commissies mee en vertrekt dus deze week naar de zoveelste vergadering gesterkt, door deze opsteker.

Er zal, vermoed ik, nog heel wat water door de Loosdrechtse plassen klotsen voor het Plassenschap uit deze al jaren durende strijd tegen de verloedering vernieuwd, opgefrist en versterkt tevoorschijn komt.
Nu heeft de gemeenteraad in de zogenaamde Plassenraad een aantal vertegenwoordigers, die als het goed is de opvattingen van de gemeenteraad in die Plassenraad inbrengen.

Ho! Wacht even! Is dat wel zo?

Nee”, zegt een van die vertegenwoordigers, Felix Flameling, “jullie kunnen me wat, ik heb niks met de gemeenteraad te maken, ik stem zoals ik zelf wil,” en daarmee is een conflict geschapen. Doe hij het wel of doet hij het niet?

Ten opzichte van de problemen van het Plassenschap een miniem akkefietje maar toch… je wil als gemeenteraad toch niet dat je afgevaardigden maar zo’n beetje aanklooien.

U hoort nog van ons.

Co de Kloet,
Raadslid DorpsBelangen

De plaatsing van een bericht gebeurt conform de regels en condities die de WWK daarvoor hanteert.

 

 

 

bron
ing. bericht
foto
---
auteur
ing. bericht
editor
Rik Jungmann
verder
terug
home
RSS feed van de WWK.  Volg de WWK op Twitter
reageer
zoek
nieuwsbrief